Coneix els millors trucs per dir adeu a la sensació d'empatx durant les festes

Les reunions familiars sempre van acompanyades de molt de menjar i molta beguda, uns excessos que poden tenir efectes negatius per a la nostra salut

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dimarts, 31 Desembre 2019 09:08

Instagram Tot a taula 2018/2019, menjar nadal

Durant les festes de Nadal, sovint ens permeten tota mena d'excessos. El menjar i la beguda esdevenen protagonistes indispensables de les reunions amb la família i els amics, cosa que pot tenir certs efectes negatius per a la nostra salut.

Si després dels dinars o dels sopars tens sensació d'empatx, llegeix amb atenció els següents trucs i consells adreçats a deixar enrere les conseqüències de gaudir massa dels bons àpats:

1. No facis més d'un àpat copiós al dia i menja amb tranquil·litat i consciència del que fas. D'altra banda, no t'oblidis de mantenir l'activitat física diària i beu alguna infusió digestiva o caldo depuratiu si tens gana entre el dinar i el sopar. Abans d'anar a dormir, assegura't que fa tres hores que has menjat.

2. Acompanya els menjars greixosos amb salses digestives, fetes a base de gingebre ratllat, nap cru picant (i amanit amb vinagre de poma) o ravenet. Després d'àpats forts, un bon truc és menjar una cullerada sopera de xucrut (col fermentada) o de germinats (alfals, fenigrec, etc.). Ambdós contenen enzims que ajuden a fer millor la digestió.     

3. Aposta per fruites com la pinya o la papaia fresca. Per exemple, el cor de la pinya conté proteases, uns enzims que ens ajuden a digerir la proteïna. Per la seva banda, la papaia conté papaïna, que també té efectes positius sobre el nostre organisme. En cap cas consumeixis fruita en almívar ni el suc, ja que són productes que contenen molt de sucre.   

4. Si tots aquests consells et queden curts, pren un extracte d’equinàcia i vitamina C per prevenir infeccions des d’una setmana abans fins una setmana després de festes. I és que la sobrecàrrega de sucres provinents dels galets, les patates, el pa, les begudes refrescants i les postres eleven els nivells de glucosa en sang i ens debiliten el sistema immunitari.

Instagram Tot a taula 2018/2019, menjar nadal

Els complements de vitamina B i de minerals (especialment el magnesi) també ens poden ajudar a assimilar els sucres. Els experts recomanen prendre aquests suplements durant i després de les festes.