Els canelons no sempre han de ser com els de tota la vida

Aquest plat, tan típic de Nadal, també es pot elaborar sense cap producte d'origen animal, donant pas a alternatives originals i molt saludables

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 10:54

Instagram Tot a taula 2018/2019, canelons vegans

Si vols sorprendre els teus convidats el dia de Sant Esteve, opta per uns canelons originals i saludables alhora. I és que aquest plat tan típic de Nadal a Catalunya també es pot elaborar sense utilitzar greixos saturats, lactis ni cap producte d'origen animal.

Per exemple, per preparar el farciment, digues adeu a la carn rostida i aposta per una opció més lleugera com els bolets, les verdures, els tubercles (patates, xirivies, moniatos o naps) o els productes substitutius de la carn (el tofu, el seitan, el tempeh o la soja texturitzada). D'altra banda, els fruits secs, les herbes i les espècies ens ajudaran a donar personalitat a la barreja, que pot anar acompanyada d'un afegit de salsa de tomàquet.

Quant a l'embolcall, la tradició mana utilitzar les típiques plaques quadrades de pasta de blat, però també n'hi ha fetes amb blat de moro o arròs. I encara podem anar més enllà i recórrer a pastes més fines, com el paper d'arròs que utilitzen els vietnamites o la pasta filo. Amb tot, si vols optar per una recepta encara més lleugera, talla làmines ben fines i amples d'albergínia o carbassó. De fet, és el millor embolcall per fer els canelons freds.

Instagram Tot a taula 2018/2019, canelons vegans

Per últim, el ventall de possibilitats a l'hora de fer la salsa de cobertura també és molt ampli. Podem usar una versió renovada de la clàssica beixamel (feta amb oli d'oliva, farina, llet vegetal, sal, pebre i nou moscada) o substituir-la per una crema de coliflor, que li donarà un aspecte similar. També podem elaborar la salsa amb pebrots i tomàquets, i enriquir-la amb fruita seca.