Solidaritat com a plat principal

La gastronomia pot ser, també, una eina per defensar diferents causes socials

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 21 Octubre 2019 07:27

Especials 2017/2019, cartell acción contra el hambre

Els menús i plats solidaris recollits a la "Guia dels restaurants bons" estaran disponibles fins al divendres 15 de novembre.

Aquest any es fa la desena edició d'una gran iniciativa solidària en el món de la restauració. Es tracta de la proposta "Restaurants contra la Fam", en la qual restaurants de tot l'Estat ofereixen un menú o plat solidari en la seva carta, del qual donen part del cost per combatre la desnutrició infantil, malaltia relacionada amb el 45% de les morts abans dels 5 anys.

A Catalunya són prop de 300 els establiments on, fins al 15 de novembre, podrem degustar plats solidaris. Poden consultar-se a la “Guia dels restaurants bons”, disponible en línia (accioncontraelhambre.org/).

A Mataró hi ha tres restaurants que formen part de la guia: Ca la Ceci, El Farcell i Charlotte Gastrobar&Cocktails. A més, a la resta de la comarca hi trobem els Tres Macarrons al Masnou, Can Pa amb Tomàquet a Vilassar de Mar i el Telepizza d'Arenys.

Sopar solidari a Mataró

Educació Fundació Vicente Ferrer

El grup de voluntaris de la Fundació Vicente Ferrer a Mataró organitza aquest cap de setmana la sisena edició del sopar solidari "Vine a fer l'indi". L'esdeveniment serà aquest dissabte a les 21 h a la sala Casal Aliança del carrer Bonaire. Es tracta d'un sopar de gastronomia índia, i estarà amenitzat per una tómbola i balls de Bollywood.

Els diners recaptats es destinaran a un dels projectes de la fundació a l'Índia que se centra en la construcció d’un habitatge digne a la població de Kundanakurthy.

Venda de tiquets

El tiquet per al sopar té un cost de 24 euros i es pot adquirir en diversos punts de la ciutat: Asrai Dansa (Torrent Pregària, 18), Pastisseria Avinguda (Av. Amèrica, 47), Botiga Solidària (pl. Peixateria) o Lencería Montse Pedrosa (Ronda O'Donnell, 51).

El menú consta d'un pica-pica (xarrup de crema de cigrons amb curri, paprika i sèsam negre, mini kebab de pollastre, tallarines amb verdures i soja i broqueta de gall dindi) i un plat principal (pollastre a l'estil tandoori amb saltejat d'arròs basmati). Els postres (mousse de xocolata negra amb te chai) commemoraran els 50 anys de la Fundació Vicente Ferrer.
Per als vegetarians, hi ha una altra opció de plat principal.