El cinema i la novel·la negra al Vilassar de Noir

Del 26 al 28 d’octubre la població acull, per tercer any consecutiu, aquest festival centrat en la difusió del gènere negre

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 25 Octubre 2018 17:46

Cultura 2018, cartell vilassar de noir

Una quarantena d’escriptors i escriptores, una desena de directors i actors i actrius de cinema i tres dies per gaudir i debatre de la literatura i el cinema de gènere negre. Vilassar de Mar torna a celebrar el Vilassar de Noir, un certamen que s’ha guanyat ja un lloc propi a l’agenda d’actes de tardor.

El festival es materialitza a través de diferents formats, que van des de taules rodones fins a xerrades, passant per converses, monogràfics i visionats de pel·lícules i curtmetratges. Amb seu central a la sala cultural M. Roser Carrau de l’Espai Cultural Can Bisa, el Vilassar de Noir ofereix, a través de diferents perfils relacionats amb el gènere, un espai únic per debatre sobre el cinema i la novel·la negra.

Cultura 2018, cartell vilassar de noir

Una edició molt ambiciosa

Segons els organitzadors, l’edició d’enguany és la més ambiciosa fins ara, ja que comptarà amb la presència d’autors de renom com ara Víctor del Árbol, guanyador del premi Nadal, o Andreu Martín. Per primera vegada, el certamen acollirà l’arribada d’un escriptor de fora de l’Estat, el francès Marin Ledun. A més, el programa es completa amb escriptors d’Euskadi, Navarra, Balears, Canàries, Madrid, Castella-la Manxa i Múrcia, a més dels principals autors del gènere a Catalunya, tant en llengua catalana com castellana: des de Màrius Serra o Toni Hill a Emili Bayo i Margarida Aritzeta.

El festival presenta altres novetats. Gràcies a la col·laboració de Vilassar Comerç, l’edició d'aquest any incorpora una ruta de tapes “negres” per diferents establiments del poble. Hi haurà premis, així com un concurs per descobrir llibres amagats als aparadors dels comerços. Alhora, també s’ha comptat amb la implicació dels instituts: a través d’un concurs de relats curts es promourà l’activitat literària entre els joves. Els premis es lliuraran durant el transcurs del festival.

Els interessats a conèixer tota la programació poden trobar més informació al web:
www.vilassardenoir.com