Un projecte maresmenc reparteix il·lusió a infants i joves per Nadal

Il·lusions solidàries recull joguines durant tot l'any, les repara i les entrega, de la manera més personalitzada possible, als diferents centres amb els quals col·labora

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 13 Desembre 2019 12:05

Maresme 2017/2019, ilusions

El 2012 va néixer de la mà de dos matrimonis un projecte altruista de recollida de joguines per entregar-les als infants més vulnerables per Nadal. L'associació Il·lusions Solidàries va començar col·laborant amb dos centres i repartint un centenar de joguines, i el 2018, set anys després de la seva creació, en van arribar a entregar fins a 8.000.  Des de l'inici, han anat ampliant el nombre de joguines que reparteixen, però també el nombre de voluntaris, que són els qui ho fan possible.

Actualment n'hi ha cinc de fixos, i qui s'encarrega de la major part de la feina és la Inés Pacho, presidenta de l'associació i una de les fundadores. Ella mateixa explica que el creixement de l'activitat va ser a partir del 2016, quan es va quedar sense feina i va dedicar-se més a fons a Il·lusions Solidàries.

Al llarg de l'any, els voluntaris s'encarreguen de rebre les joguines i reparar-les, repintar-les, provar-les... En definitiva, deixar-les com noves. El que fa especial l'entrega és que l'associació intenta personalitzar al màxim els regals. Per això, demana als infants, a través dels centres col·laboradors, una llista de tres desitjos, dels quals se n'intenta complir almenys un. Per a la Inés, “a nivell personal, és una satisfacció molt gran perquè dones als infants una joguina que no poden tenir”.

Per als més grans, ja que alguns centres tenen joves fins als 18 anys, busquen també altres tipus de productes, com poden ser maquillatge o colònies, per exemple.
Els que vulguin col·laborar-hi, només s'han d'apropar al número 8 del carrer la Ratlla, a Caldes d'Estrac.

Tallers amb gent gran    

Maresme 2017/2019, ilusions

Dins el projecte, l'associació du a terme una activitat amb dos casals de gent gran, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Hospitalet de Llobregat. Mercedes Gil, una de les voluntàries, és l'encarregada de guiar uns tallers on es reuneixen diverses dones grans per fer roba per a les nines que preparen com a regal. Aquesta acció particular va començar fa tres anys i la realitzen dos dies a la setmana.