Disset rutes de muntanya per descobrir el Maresme

L’escriptor Rafa López publica el seu darrer llibre sobre excursions a peu i transport públic

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 11 Novembre 2013 11:53

Burriac

Un grapat de rutes lineals pensades per fer a peu i en transport públic, entre els diferents municipis de la nostra comarca, són l’eix central del tercer llibre de l’escriptor barceloní Rafa López. Després d’aterrar al mercat editorial amb dues publicacions més sobre excursions pel Barcelonès, l’encant del Maresme el va portar l’any 2008 a endinsar-se en aquesta tasca: “He intentat que les excursions passessin per indrets significatius, trepitjant el mínim asfalt possible, i mostrant aquesta porció de Catalunya d’una manera atractiva pel caminant”, explica l’autor.

El llibre sobre rutes de muntanya

‘Maresme. 17 excursions a peu’

Aquest és el títol d’una guia dirigida expressament als amants del Maresme i de les excursions de muntanya. Una obra que permetrà que el lector pugui pujar cims i castells, gaudir de les rieres, les fonts, els estanys de la comarca i, sobretot, del gran ventall agrícola que tenim ben a prop: conreus de cirerers, maduixots o vinyes. “Vaig triar aquest territori per les seves possibilitats i la xarxa de transport públic. També perquè és molt poc conegut pel món excursionista, però amb un gran bagatge de racons i indrets per perdre-t’hi”, assegura López.

Trens i autobusos

Que les rutes incloguin l’ús de rodalies i busos de la zona és un tret que no passa desapercebut. La idea de fer aquesta simbiosi, combinant transport públic i peu, té el seu origen en les primeres rutes per Collserola que l’escriptor va dur a terme: “Sempre traçava recorreguts lineals en forma de travessa, és a dir, arribo amb transport públic, faig la ruta i acabo a una altra parada. La idea em va semblar interessant i s’ha convertit en el meu segell personal”, explica.

Una passió convertida en llibre

“Porto ja molts anys dedicant-me a caminar per les muntanyes del Barcelonès, però no va ser fins al 2007 que vaig pensar a plasmar algunes de les sortides en forma de llibre. Més que una afició, el contacte amb la natura és una filosofia de vida, una manera de carregar piles i desconnectar de tot”, opina l’autor, qui, a més a més, col·labora amb les revistes Descobrir Catalunya i Vèrtex. López afegeix que, per escriure sobre aquest tema, “has de tenir moltes ganes i molt de temps per fer treball de camp, tot i que la part més tediosa sigui la de seure davant l’ordinador i passar-t’hi hores”. Alhora, reconeix que ha tingut la sort de comptar amb Cossetània, editorial que també va publicar els seus dos altres llibres, “ja que no és gens fàcil aconseguir que algú inverteixi en una obra que va dirigida a un públic més aviat minoritari”.