Nou pla de dinamització del turisme termal

La Generalitat subvenciona amb 390mil euros un projecte pioner a Catalunya

  • Redacció
  • Dimecres, 14 Octubre 2015 10:37

Balneari caldetes

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac està portant a terme un projecte de dinamització del Turisme Termal. El podrà tirar endavant gràcies a una aportació de la Generalitat de Catalunya que, després de realitzar un estudi de viabilitat, ha decidit donar una subvenció de 391.653,10 euros.

El que es pretén amb aquest nou projecte és crear una marca comercial singular, la de ‘Caldes Vila Termal’ de dimensió internacional i que englobi totes les activitats i beneficis associats a la cultura termalisme. Per això, l’Ajuntament de Caldes ha elaborat un full de ruta en el que hi consten les accions principals. Una d’elles és la creació d’un espai d’aigua que introduiria als visitants a les propietats d’aigua termal caldenca i que, a més a més, contemplaria la producció d’energia elèctrica a partir del cabal d’aigua que surt de la font pública sota la Plaça de la Vila.

Tot el Pla inclou diferents propostes, entre elles la de creació d’aplicacions multimèdia intel·ligents per descobrir el poble o una senyalització turística integral. De moment tot plegat és una prova pilot que marcarà el futur de la consolidació de la firma ‘Catalunya Termal’ de l’Associació de Viles Termals de Catalunya.