Gina Sabadell nova alcaldessa d'Argentona

Unitat Argentona per la República manté l'alcaldia però haurà de gestionar el mandat en minoria, amb 8 de 17 regidors

  • Red. / Arg. Comunicació / ACN
  • Diumenge, 24 Maig 2020 21:50

Gina Sabadell

Gina Sabadell (Unitat Argentona) és la nova alcaldessa d'Argentona, agafant el relleu d'Eudald Calvo que va dimitir el passat mes de març. Després d'un intent fallit en un ple telemàtic celebrat fa poques setmanes, la fins ara alcaldessa en funcions sí que va aconseguir guanyar la investidura en el ple extraordinari municipal celebrat aquest divendres 22 de maig al saló de plens de l'antic Ajuntament.

Tots els caps de llista dels grups del consistori van postular-se com a candidats a l'alcaldia i, després d'una votació secreta que es va resoldre sense majoria absoluta a favor de Sabadell que va oferir a la resta de grups un pacte per a la reactivació social i econòmica. "Argentona necessita que treballem junts i ens posem d'acord", va dir. D'aquesta manera la nova batllessa seguirà sent de la llista d'Unitat Argentona per la República, la que va ser força més votada a les darreres eleccions municipals.

La que era número 2 a la llista de la coalició Unitat Argentona serà la segona dona en ocupar l'alcaldia de la vila

Els grups de l'oposició –tot i que finalment no van intentar dinamitar la investidura– sí que van retreure al grup majoritari manca de diàleg a l'hora d'afrontar la investidura i van reclamar treball conjunt real per fer front a les conseqüències econòmiques i socials derivades de la crisi de la covid-19 i van estendre la mà a Unitat per col·laborar en la reconstrucció.

Per la seva banda, les portaveus de Tots per Argentona, Montserrat Capdevila, i el PSC, Susana López, celebren que l'Ajuntament estigui comandat ara per una dona. "A mi em representa", ha assegurat López. Sabadell és la primera dona alcaldessa d'Argentona des de 2006, quan Ester Merino va prendre el relleu d'Antoni Soy, també a mig mandat.

Vídeo del ple extraordinari

Trajectòria de Gina Sabadell

Llicenciada en Filologia catalana, ha treballat en l'edició de diverses revistes. Compta amb un postgrau en auditoria pública de la Facultat d'economia i empresa de la UB, i nombrosos cursos sobre comptabilitat pública, gestió de subvencions, règim jurídic i procediment administratiu, entre d'altres.
Ha treballat durant quinze anys a l'Àrea de Serveis Econòmics de l'Ajuntament d'Argentona.
Col·laboradora del col·lectiu artístic Lectures en Veu Alta i participant en la tertúlia literària que s'organitza des de la biblioteca municipal. També ha estat jurat de la Mostra Literària d'Argentona.
És mare de dos fills i viu a Argentona des del 2010.

ALCALDES/SSES DE L'AJUNTAMENT ARGENTONA
(Etapa democràtica)

    •    1979-1983 Jordi Suari
    •    1983-1987 Josep Maria Gallifa
    •    1987-1991 Esteve Canal
    •    1991-1992 Jordi Suari
    •    1992-1999 Joaquim Casabella
    •    1999-2006 Antoni Soy
    •    2006-2007 Esther Merino
    •    2007-2011 Pep Masó
    •    2011-2015 Ferran Armengol
    •    2015-2020 Eudald Calvo