Argentona aprova les ordenances fiscals per al 2020

Els grups de l'oposició s'abstenen en bloc després d'aconseguir canvis en la proposta sobre l'Impost de béns immobles (IBI)

  • Redacció // Foto: Ajuntament d'Argentona
  • Dilluns, 28 Octubre 2019 08:52
Ple ordenances Argentona

Divendres, dia 25 d'octubre, es va celebrar un ple extraordinari a Argentona que tenia com a principal objectiu l'aprovació de les ordenances fiscals per a l'any 2020. Tot i que finalment es va donar llum verda a la proposta de l'executiu local amb l'abstenció en bloc de l'oposició, el principal escull i punt de disconformitat va ser l'Impost de béns immobles (IBI), en què es plantejava un augment del coeficient i una revisió del llindar per accedir a la bonificació per part de les famílies nombroses. 

L'IBI, el tema de la polèmica

L'alcalde i regidor de Serveis Econòmics, Eudald Calvo, va apuntar que l’augment mitjà de l’impost de l’IBI se situaria en uns 26 euros i va plantejar que aquests ingressos extres (xifrats en uns 120.000 euros) es podrien destinar a reforçar els efectius de la Policia Local.

Junts x Catalunya, el PSC, el PP i Tots per Argentona van mostrar les seves discrepàncies amb relació a l’augment de l’impost. És per això que, abans de la votació i davant la manca de consens, es va plantejar un recés perquè el govern intentés trobar algun suport entre els grups de l’oposició o l'abstenció.

Finalment, la votació de les ordenances fiscals es va resoldre després de revisar i ajustar el coeficient un punt de l’IBI, de 0,69 a 0,68, amb els vots favorables del grup de govern i l’abstenció de totes les formacions de l'oposició.

La sessió va començar amb una modificació de crèdit de 28.388 euros per fer front a activitats culturals. El PSC va assenyalar una certa disconformitat per la manca de detall de l’aplicació d’aquesta partida i va acusar el govern d’improvisació. 

Com a darrer punt de l’ordre del dia, es va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per delegar la prestació del servei en el projecte d’una campanya d’embelliment de l’espai públic i les entrades del poble i urbanitzacions.