Una suite dedicada a Argentona

La composició poètica de Josep Lladó musicada per Pere Gonzàlez torna a la Sala aquest divendres

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dimecres, 03 Octubre 2018 17:05

Argentona 2014/2018, argentona suite musical

De ben segur, Argentona deu ser l'única vila de la seva mida que té tota una senyora suite dedicada. Oficialment es diu 'Suite poemàtica musical Argentona',
i, des que es va estrenar el 2004 en plena festa major, aquesta peça sorgida de l'entesa entre la poesia de Josep Lladó i la música composta per Pere Gonzàlez s'ha anat interpretant periòdicament i ha anat guanyant adeptes en cadascuna de les seves aparicions a l'agenda.


Aquest divendres arriba a la sala una nova edició d'aquest autèntic muntatge musical, escènic i poètic en què la Coral Càntir d'Or, l'Orfeó Parroquial El Delme i actres músics, actrius i actors s'entenen per oferir un repàs líric a alguns dels espais més estimats i elements més típics de l'imaginari col·lectiu argentoní.

L'estima per Argentona

La suite va néixer de l'estima que Lladó i Gonzàlez senten per Argentona i va ser fruit de l'entesa entre l'un i l'altre –bons amics–. La poesia i la música que van crear per a la composició es proposa tocar temes de la vila amb una alta càrrega sentimental i poètica. A la suite hi caben història, llegenda, tradició i remembrances i està formada per onze poemes musicals. Els dos autors l'han anat fent créixer a mesura que passaven els anys, ja que es va estrenar amb vuit poemes.

Temàtica vilatana

El càntir com a símbol, la Paret de les Mentides, la font Picant, les deprecacions al Sant Crist de Foravila, la font de Dalt, el poeta de la pedra, Sant Jaume de Traià o la llegenda de Bernat de Riudemeia, el senyor de Santa Ponça, conformen l'atalaia temàtica sobre la qual  la poesia i la música dansen.

La suite es presenta aquest divendres a les 20.30 h a la Sala d'Argentona i el preu de les entrades és de 4 euros. Tardarà mesos a poder-se tornar a veure sobre l'escenari. Cada ocasió és única.

FITXA ARTÍSTICA
· Intèrprets: Lídia Martínez (soprano) - Josep Ruiz (tenor) - Josep Pieres (baix)
· Cors: Coral Càntir d’Or, d’Argentona. Orfeó Parroquial El Delme, de Sant Vicenç de Montalt. Persones que de manera voluntària han volgut formar part del cor.
· Músics: Marc Vigatà (baix) - Aleix Burgués (percussió) - Pere Gonzàlez (piano)
· Actors i actrius: Biel de Lomas (actor) - Tanit Rabadán (actriu) - Martina Federico (actriu) - Blanca Pi (actriu)
· Direcció artística: Jaume Ametller “Notxa”
· Direcció musical: Glòria Suari
· Direcció general: Quim Capdevila