Convergència i Unió d'Argentona no tindrà llista a les eleccions municipals

Armengol: "El partit no ha sabut valorar els nostres dotze anys de dedicació"

  • Redacció - Argentona Comunicació
  • Dimarts, 21 abril 2015 13:50

Argentona 2014/2015, ferran armengol

Convergència i Unió no es presentarà a les eleccions del 24 de maig a Argentona. La decisió es va prendre aquest dilluns, quan faltaven deu minuts per les dotze de la nit, moment en què expirava el termini per a formalitzar les candidatures. El principal motiu del desacord és la decisió de CDC de no acceptar la imposició de l'actual regidor d'Unió, Manel Cruz, com a número 3 de la llista. Davant d'aquest desacord les respectives direccions dels partits no han avalat la presentació d'una candidatura alternativa. Així explica la decisió Ferran Armengol, alcalde d'Argentona i ex-alcaldable de CiU.

Per quins motius no us presenteu?

CiU no tindrà llista perquè no hi ha hagut acord entre CDC i Unió. La direcció de la federació ha postat en una balança els dotze anys de feina de CiU a Argentona, quatre a l'oposició, quatre al govern i quatre a l'alcaldia. Uns anys que tothom valora com a positius, s’ha fet feina, no hi ha hagut crispació... Amb moltes possibilitats de tornar a repetir resultats, pactes i alcaldia. I en un altre cançó de la balança la rebequeria i amistat d’un regidor d’unió amb el seu cap comarcal amb qui comparteix negoci. Qui sigui ha acabat decidint que no hi havia prou pes amb els mèrits de Convergència i ha decidit que no es presentés llista a Argentona.

La decisió es va prendre a última hora. Perquè s’ha trigat tant?

Perquè des de CiU ja havíem dit que no volíem aquest regidor d’unió de número 3, però no dèiem que no volguéssim ningú d’Unió. Hem demanat sempre que ens donéssim noms nous per poder configurar la llista. Estàvem oberts a incloure qui fos, de simpatitzants,de militants... Els hauríem posta de número 3 i, també, en altres llocs. Però hi ha hagut un problema d’amiguisme perquè, fins fa poc hi havia una proposta d’Unió de proposar el nom d’una argentonina i això dissabte estava tancat. Vam acceptar-ho i en principi dissabte estava tancada aquesta opció. Però diumenge al matí Unió ho va tirar enrere. A partir d’aquell moment va començar una negociació a nivell comarcal i de territori i de Federació. Intentant convèncer-nos que poséssim aquest senyor de número tres, justament l’única condició que nosaltres no acceptàvem. Finalment, ha pogut més l’amiguisme que la raó i quan faltaven deu minuts per les dotze de la nit ens van comunicar que no hi havia llista a Argentona.

Quina és la vostra reacció?

De decepció respecte el nostre partit, no cap a la federació, cap al nostre partit. Entenem que Unió, sense tenir estructura a Argentona, ni valor, ni res positiu al municipi, ha estat capaç de fer arrugar la direcció de CDC que si que tenia quelcom de valor aquí a Argentona. Això, la veritat, ens ha causat una forta decepció.

Us donareu de baixa del partit?

Totes les persones que estàvem compromeses amb aquest projecte, amb il·lusió, convençuts que fèiem la feina ben feta i ho tiràvem endavant, segur que pleguem tots. La resta, cadascú farà el que cregui convenient. 

Manquen 34 dies per a les eleccions municipals. Quin missatge enviaries als ciutadans d’Argentona que ara es puguin sentir desemparats en quant a l’opció política?

Hi ha uns valors a la vida, la serietat, creure en un projecte i defensar-lo fins al final encara que et costi la il·lusió que hi havies posat... Com que sóc una persona que tenia per objectiu el poble i la nació, la meva recomanació serà que els argentonins mirin bé qui defensa els interessos reals del poble, com hem defensat nosaltres, i també, qui defensa els interessos nacionals del país. El meu vot anirà cap aquí.