La Guàrdia Civil troba un 'zulo' dels GRAPO a Arenys de Munt

La troballa forma part de les investigacions que la setmana passada van donar com a resultat la detenció de sis membres de la banda

La Guàrdia Civil ha localitzat en les últimes hores el 'zulo' que buscaven a Arenys de Munt, que es tracta d'un amagatall dels GRAPO que, segons fonts de la investigació, es trobava en una zona boscosa i contenia armes i material per fabricar explosius. La troballa forma part de les investigacions posteriors a la detenció, el passat dimecres, dia 6 de juny a Barcelona, dels sis membres que formaven l'últim comando operatiu de la banda a l'estat. Les actuacions, segons informa la Guàrdia Civil, continuen obertes.

La recerca de l'amagatall s'emmarca en les actuacions dels agents per localitzar l'arma amb què els GRAPO van assassinar Ana Isabel Herrero el passat sis de febrer de 2006, en una acció en què també va quedar ferit el seu marit, l'empresari Francisco Colell. El 'zulo' d'Arenys de Munt podria ser el segon que la Guàrdia Civil ha localitzat en les jornades posteriors a la detenció dels membres dels GRAPO.

Segons fonts d'aquest cos, el d'Arenys és el 'segon' amagatall de la banda que ha estat descobert en aquesta operació, i algunes informacions assenyalen que el primer podria haver estat localitzat a Múrcia.

La troballa d'Arenys de Munt s'ha conegut poques hores després que el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo hagi decretat aquest dimarts presó incondicional i incomunicada pels sis membres del comando. El jutge imputa a dos dels detinguts, Jorge García Vidal –nascut el 1970 a Vigo, Pontevedra- i Israel Clemente –nascut a León el 1971- l'assassinat d'Ana Isabel Herrero a Saragossa i l'atracament amb ferits d'una sucursal bancària de Castelló de la Plana, a més de dos atracaments a entitats bancàries de Santiago de Compostel·la i Múrcia.

Almenys en un dels registres domiciliaris que es van fer després de les detencions, el que va tenir lloc al carrer Cardenal Tedeschini de Barcelona, els agents van trobar materials per fabricar artefactes explosius.

Segons Interior, amb aquesta operació la Guàrdia Civil considera "totalment desarticulada" l'estructura clandestina del PCE ( r)-GRAPO.

Les detencions de dimecres són conseqüència de les investigacions que va fer la Guàrdia Civil després de la detenció, el juny de 2006, de tres membres del GRAPO a Tarragona. Entre aquests detinguts es trobava Juan García Martín, considerat el màxim responsable dels GRAPO a l'estat.