Les obres de la riera d’Arenys de Munt fan baixar runa a la platja

S’ha hagut de col·locar la bandera vermella a la platja de la Picòrdia d’Arenys de Mar

Un inspector de l’Agència Catalana de l’Aigua va visitar la riera d’Arenys de Mar després que l’alcalde, Ramon Vinyes, s’hagués posat en contacte amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Manuel Hernádez Carreras, per informar-lo del mal estat de la llera de la riera al seu pas per Arenys de Mar després de les últimes rierades.

Les obres de canalització de la riera d’Arenys de Munt han provocat que runa, pedres i material de construcció que hi havia a la llera de la riera en el terme municipal d’Arenys de Munt hagin baixat riera avall i estiguin acumulats, ara, en el caixó de la riera al seu pas per Arenys de Mar.

L’inspector de l’ACA va venir acompanyat per un contractista, ja que des d’Arenys de Mar se’ls va demanar que es responsabilitzessin d’aquesta actuació i, per tant, sigui la mateixa Agència Catalana de l’Aigua la que netegi el caixó de la riera de sorra, runa i tubs, entre d’altres.

D’altra banda, la mateixa runa i material de construcció sembla que van obstruïr el clavegueram d’Arenys de Munt i per això el seu contingut va anar a parar al mig de la riera. Per aquestes raons, després de la darrera riuada l’Ajuntament d’Arenys es va veure obligat a prohibir el bany a la platja de la Picòrdia i a col·locar la bandera vermella.