Sensacional partit del Quadis per tombar el Sabadell tres anys després

L'equip mataroní ha hagut de superar el rival i un arbitratge molt contrari que els ha expulsat quatre jugadors

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dissabte, 24 Novembre 2018 15:50

Waterpolo Quadis Mataró - CN Sabadell

El Quadis CN Mataró ha obtingut una victòria de prestigi i molt valuosa superant el CN Sabadell, un equip davant el qual portava sis derrotes seguides. Avui però ha pogut repetir el triomf de fa tres anys i ha tombat la seva recent "bèstia negra".
El triomf no ha estat gens fàcil perquè el Quadis ha hagut de lluitar contra un bon rival i un arbitratge molt contrari i ha vist com quatre jugadors no podien acabar el partit per tres exclusions i a causa de l'absència de l'australià George Ford ha acabat jugant els darrers minuts sense possibilitat de canvis.
Però amb un equip on cada vegada destaquen més els jugadors del planter els de Beto Fernàndez han acabat guanyant de forma molt meritòria.

El Quadis domina fins al descans

El partit ha començat amb gol visitant, però el Quadis aprofitant bé les jugades d'home de més s'ha posat amb un 3-1 favorable i ha acabat el primer quart amb l'avantatge de dos gols (4-2). En aquest quart ja s'ha vist que els àrbitres posaven el llistó de les exclusions molt avall i ja n'havien decretat vuit. Després mantindrien el ritme però decantant-se cap a l'equip local que n'ha vist 18, per 15 dels visitants.

L'inici del segon quart ha estat esplèndid amb gols dels dos joves de l'equip, en Lluc Bertran (18 anys), ja plenament consolidat com a titular, i Pol Daura (16 anys) que cada vegada té més pes en el joc del Quadis, tant en defensa com en atac.
A partir d'allà els col·legiats han començat a collar molt l'equip local amb les exclusions que a més anaven acumulant uns quants jugadors.
S'ha salvat una doble inferioritat, però en el tram final del segon quart el Sabadell ha marcat dos gols per deixar el 6-4 al descans.

El Sabadell empata dues vegades, però Pitu Puig posa la sentència

Després del descans llarg Codina ha comès penal i a més ha estat exclòs i a més sancionat amb penal, per dificultar la sacada, i ha estat el primer jugador local que ha quedat fora del partit. Però ha sorgit Mario Lloret aturant el llançament de Carrillo i després fent una altra gran aturada en jugada d'inferioritat.

Però de seguida Ramiro ha estat el segon a quedar fora del partit i el Quadis ha quedat tocat durant uns instants, aprofitant-ho el Sabadell per empatar, amb un xutàs de Muller i una contra de Matoso. L'equip local ha tret caràcter i Edu Mínguez i Marc Corbalán, han tornat a fer pujar la diferència als dos gols.

Només iniciar-se el darrer quart Lluc Bertran ha fet pujar la diferència als tres gols, però quedava molt i l'equip de Quim Colet no s'ha rendit i amb els gols de Muller, Lalo López-Escribano i Víctor Cabanas ha empatat quan faltaven dos minuts i el Quadis ja havia perdut també a Lluc Bertran i Víctor Fernàndez.

L'atac visitant en home de més ha topat amb una gran aturada de Mario Lloret (que seria proclamat el jugador més valuós del partit). Quedava poc més d'un minut i Beto Fernàndez ha demanat temps mort per asserenar els ànims. El Quadis ha atacat amb tranquil·litat i Pitu Puig (un altre jugador jove de 19 anys) ha trobat el forat per col·locar un xut amb l'esquerra que ha entrat enganxat al pal llarg. Després s'ha defensat bé i el triomf s'ha quedat a casa. Per fi havia caigut el CN Sabadell.

QUADIS CN MATARÓ 10-9 CN SABADELL

QUADIS CN MATARÓ: Mario Lloret, Ramiro Veich (1), Pitu Puig (1), Marc Corbalan (3), Víctor Fernàndez, Edu Mínguez (1), Lluc Bertran (3), Pol Daura (1), Àlex Codina, Pol Barbena, Germán Yáñez.
CN SABADELL: Madrones, Sergi Cabanas (2), Carrillo (1), Matoso (1), Bustos, Linde, Fenoy, Muller (3), Reixach, López-Escrobano (1), Carrasco, Víctor Cabans (1).
PARCIALS: 4-2, 2-2, 2-2, 2-3.