El femení del CN Mataró vuitè a la Lliga Estatal de 1a divisió de triatló

L'equip masculí també ha assolit l'objectiu de la permanència a 2a Divisió

Aquest passat cap de setmana es disputaven les dues darreres jornades de la Lliga Estatal de triatló a Mar de Pulpí (Almeria). Els dos equips del CN Mataró tenien molt en joc i van aconseguir els seus objectius de permanència, en el cas de les noies a la 1a Divisió, assolint un sensacional 8è lloc, i en el cas dels nois a 2a Divisió acabant en 10è lloc.

170904Tr_FemCNM

Les noies començaven fora de les posicions de permanència, ja que eren 11es de 15 i només 10 l'assoleixen, i els nois estaven just en la darrera posició de permanència en el 10è lloc de la 2a Divisió.

Aquesta quarta jornada estava dividida en dues competicions, Campionat d´Espanya de relleus per parelles, i Campionat súper sprint en un format innovador d´eliminació.

Campionat d'Espanya de relleus per parelles

El dissabte es va disputar el Campionat de relleus per parelles, sobre distàncies de 250 m (natació), 6 km (ciclisme) i 3 km (cursa a peu), en tres relleus per parelles.
Les noies van fer una increïble  competició i van obtenir el 5è lloc de 1a Divisió, amb la participació de Clàudia Luna, Jessi Brillas, Aida Fàbrega, Mayalen Noriega, Maria Andreu i Julia Raja. Van fer un temps de 1:13:09 i van ser el millor equip català, superades només per Cidade de Lugo, Diablillos de Rivas, Triatlón Ferrol i Isbilya Sevilla, i van sumar molts punts per aconseguir la permanència a la màxima categoria.
Els nois van lluitar fins al final per aconseguir el millor resultat, però el fort nivell els va deixar en 11è lloc. Els components eren Guille Cortijo, Jordi Fernàndez, Jose Luis Cano, Oriol Farré, Antolí Fauria i Oriol Bruguera. Despres d'aquesta competició mantenien de tota manera la 10a plaça en la provisional de la lliga de 2a.

Campionat d'Espanya Súper Sprint amb eliminació

El diumenge es va disputar el campionat d'Espanya súper sprint amb eliminació, també sobre distàncies de 250 m, 6 km i 3 km.
Era un format innovador en el qual cada equip alineava a 4 components, i per tant amb 15 equips per divisió la primera sortida (en deien preliminar) era de 60, eliminant-se els 20 últims. A la segona ronda (en deien semifinal) s'eliminaven també els 20 últims,  i la tercera tanda era ja la final amb els 20 millors.
En noies Clàudia Luna va ser la millor aconseguint arribar a la final acabant-la en 17a plaça, fent temps de 22:43, 22:06 i 22:43 en cada una de les tres mànegues. Les alttres tres (Jessi Brillas, Aida Fàbrega i Mayalen Noriega) es van classificar per a la 2a ronda i van sumar els punts  per equips van aconseguir la 10a posició en aquesta competició.
En nois  van aconseguir la 10a posició absoluta per clubs i els 4 components (Guille Cortijo, Jordi Fernàndez, Antoli Fauria i Jose Luis Cano) van arribar també a la segona ronda.

I tant un equip com l'altre van sumar els punts necessaris per acabar assolint la permanència. Les noies en 8è lloc de 1a, demostrant que possiblement és el millor equip femení de triatló que hem tingut mai a Mataró. I en 10è lloc de 2a els nois.