Sap greu, però no arribo a tot

I això que diuen que l'estiu és un moment de calma...

Esports 2013/2019, world roller gamesJa sabreu que Barcelona està sent aquests dies la seu dels World Roller Games, un esdeveniment que agrupa fins a 11 Mundials de diferents esports que van sobre rodes (patinatge alpí, patinatge artístic, roller freestyle, descens, inline freestyle, hoquei línia, hoquei patins, roller derby, scooter, velocitat i skateboard). En si no em sembla una mala idea, al contrari, el que passa és que per molt que en tingui ganes m'és impossible seguir les diferents disciplines que em farien més gràcia de veure. El meu temps vital, com el de tothom, és limitat.

Fa unes setmanes, no tan a prop, es vivien a Minsk els segons Jocs Europeus (European Games) que –compte!– no s'han de confondre amb els European Championships que es van celebrar l'any passat a Berlin i Glasgow. Anem a pams: els Jocs Europeus van estrenar-se el 2015 a Bakú amb la intenció de ser com uns "jocs olímpics europeus", amb un impacte força discret.
Tres anys després debutaven els European Championships, com la unió de diversos campionats europeus (atletisme, esports aquàtics, ciclisme, gimnàstica artística, golf, rem i triatló) que van decidir treballar plegats per donar-se visibilitat conjunta. No sabem si el resultat va ser l'esperat ja que, de moment encara no hi ha seu escollida per la segona edició prevista pel 2022. S'accepten candidatures.

Hi ha més exemples com aquests, on el que queda clar és que es busca copiar el model (en principi) exitós dels Jocs Olímpics. Però en un món com el que ens trobem en el qual és possible retransmetre tot el que s'està fent a la vegada, ¿és bo fer tanta quantitat d'esdeveniments esportius a la vegada? Personalment ja miro de no fer massa cosa quan cada quatre anys es disputen els Jocs Olímpics, però igualment m'és impossible veure tot el que m'agradaria. I si pogués anar a viure'ls en directe, segurament no sabria on anar.

Per això, em sap greu, però aquest model de campionats, en un "món de twitter" m'està començant a explotar el cervell. Potser és que ja necessito vacances. O simplement que tenim el món un pèl saturat.