“Ha vingut molta gent nova a viure al barri”

Entrevista a Jordi Blanchart, del Bar La Reforma de la Plaça de l’Havana

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 22 Novembre 2013 13:58

Barris, havana, jordi blanchart

El Bar La Reforma és un clàssic de l’Havana. Quants anys fa que sou al barri?

Fa més de 100 anys que estem a la plaça de l’Havana. Aquest bar ja era dels meus besavis i des de fa uns 7 anys, quan es va jubilar el nostre pare, el portem amb el meu germà. Som la quarta generació

En tots aquests anys hi ha hagut molts canvis. Com els heu viscut?

El barri ha canviat moltíssim. Els meus avis explicaven que per aquí davant hi passava la carretera i la principal clientela eren els camioners que paraven. Ha anat evolucionat de mica en mica, cada cop amb més vivendes. Després de la caserna de la Guardia Civil que hi va ser molts anys hi van fer l’escola de l’Anxaneta i això ha suposat un gran canvi. Es veu un tipus de gent diferent, ha vingut molta gent nova a viure al barri.

Quin és el secret d’aquests més de 100 anys al barri?

Igual que nosaltres portem el negoci de forma familiar, intentem tractar de la mateixa manera les persones que vénen al bar. Se’ns pot arribar a agafar confiança i fugir del típic tracte entre client i cambrer. Aquí tenim clients de fa molts anys.

Alguna cosa que no t’agradi del barri?

Principalment, la neteja i el manteniment. El servei de neteja va millorant però sobretot els caps de setmana ens sentim una mica abandonats. A més, aquí a la plaça hi ha una zona enjardinada i unes palmeres que no estan gaire cuidades.

Barris, havana, plasa de la havana

Punt de trobada solidari
A més del seu habitual servei com a punt de trobada de la gent del barri,
ja sigui per esmorzar, fer el vermut o menjar un bon entrepà, el Bar La Reforma és aquests dies un dels punts de recollida de la campanya apadrinada per Andrés Iniesta per aconseguir joguines pels nens i nenes que han de passar el Nadal als hospitals de Catalunya.