L’evolució de la Família Robafaves

"En Maneló s’havia incorporat a la família després de contraure matrimoni amb la Toneta"

  • Redacció / Foto: P. Bola
  • Dijous, 03 Juliol 2014 11:05

Foto Antiga 2013, foto antiga- familia robafaves (edicio 1634)

La Família Robafaves és una de les icones de Mataró, una de les representacions institucionals que millor exerceix el paper d’ambaixadora de la ciutat. És clar que, amb la seva llarga història, han evolucionat i canviat de vestuari diverses vegades. La fotografia data de la dècada dels anys 50 i ha estat cedida per P.Bola. No feia gaire temps que en Maneló s’havia incorporat a la família després de contraure matrimoni amb la Toneta, la filla de la Geganta i en Robafaves.
El casament, l’any 1950, es va produir al costat dels convidats gegants de Terrassa, el fill dels quals era en Maneló, segons s’explica.

Vestits nous

Aquest dilluns de Pasqua passat, la Família Robafaves va estrenar vestimenta, cosida i dissenyada per Manel Casserres, a Solsona. No serà fins per Les Santes, però, quan els quatre gegants emblema de Mataró lluiran de ple els seus vestits.
Per això, coincidint amb aquest fet, al Tot volem dedicar la secció de la Foto Antiga d’aquest mes de juliol a recollir fotografies de la història de Les Santes i els gegants. La història d’aquestes figures no deixa de ser un mirall de l’evolució de la ciutat.