Un clàssic del teatre català, al Monumental

'La Rambla de les floristes' es podrà veure dissabte 25 de gener a partir de les 20.30 hores

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 23 Gener 2020 11:18

Cultura 2019-2020, la rambla de les floristes - rosa boladeras

El Monumental es prepara per acollir, dissabte 25 de gener a partir de les 20.30 h, un clàssic del teatre català. Es tracta de 'La Rambla de les floristes', obra escrita per Josep Maria de Sagarra i que ara torna a veure la llum sota la direcció de Jordi Prat i Coll i amb la producció del Teatre Nacional de Catalunya. El repartiment d'actors i actrius inclou cares conegudes de l'escena catalana com Rosa Boladeras, Marina Gatell i Albert Pérez.

Tots ells interpretaran aquesta obra estrenada per primera vegada el març del 1935, en què ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals de la nostra història recent: d'una banda, la proclama de l'Estat català per part de Lluís Companys, i de l'altra, els moments viscuts abans de la revolució de la Gloriosa del 1868, amb què es posaria fi al regnat d'Isabel II.

Març del 1935
En aquesta data es va estrenar per primera vegada l'obra.

'La Rambla de les floristes' és una oda al carrer més emblemàtic de la capital catalana, un espectacle que ret homenatge a les múltiples facetes de la realitat barcelonina de l'època.