“Hem revisat text i personatges per actualitzar el contingut de la història al moment actual”

Pere Vàzquez torna a Can Gassol amb una nova versió del clàssic a "Reconstruint Frankenstein"

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 13 Desembre 2017 19:19

Frankenstein

 El director mataroní Pere Vàzquez dirigeix 'Reconstruint Frankenstein', la nova versió d'aquest clàssic que ja va estrenar al mes de març al mateix espai de Can Gassol amb Pol Martínez al paper protagonista. Del 15 al 17 de desembre torna l'espectacle amb diverses novetats respecte de la primera versió.

Quines diferències hi ha entre el text original de Shelley i la vostra versió?

El llibre original parla de l'ambició de l'home per desafiar a Déu i controlar la vida i la mort. Nosaltres ara hem cregut oportú centrar-nos en el rebuig que viu el monstre per ser diferent, una situació molt present a la nostra societat. Creiem que aquest tema és més vigent actualment, el fet de no acceptar el que és diferent que nosaltres i per això hem deixat una mica de banda l'ambició del doctor de controlar la vida. Mantenim el missatge original però amb un enfocament nou.

Heu modificat el text de l'obra per provocar aquest gir en el missatge?

Exacte, l'obra la vam fer per primera vegada al març i ara hem revisat el text i dels personatges per actualitzar el contingut de la història al moment actual. Hem reduït la versió amb un guió més compacte i amb visió més cinematogràfica. Aquesta versió comença amb el naixement del monstre i acaba quan es troba amb el doctor, el seu creador. Amb aquesta simplificació volem donar força als personatges i que els espectadors se centrin en el que passa.

Què més ha canviat respecte a l'espectacle del març?

Les escenes transcorren més seguides i amb continuïtat, tot el muntatge és més compacte. L'escenografia és molt minimalista i només compta amb l'estructura que s'utilitza per sonar vida al monstre. També he eliminat les projeccions que es podien veure a la primera versió del març. Per últim, cal destacar que hem cregut oportú modificar el paper de la dona. Penso que el llibre era molt masclista perquè era l'home qui tenia el poder de tot i la dona quedava en segon pla. Això ho he suprimit completament i en aquesta versió la dona té més força.

Com és el vostre Frankenstein?

L'interpreta en Pol Martínez, un jove mataroní, i és el protagonista del nostre text. Es tracta d'un monstre ple d'humanitat. L'obra explica el recorregut que fa aquesta criatura que neix mal formada i que és abandonada pel seu creador.

La resta del repartiment ha canviat?

El repartiment ha canviat íntegrament exceptuant el paper del monstre. L'altre personatge protagonista, el doctor, serà el barceloní Quim Rodríguez. A ells, s'hi sumen sis actors més, tots ells mataronins.