La "nova" Missa de les Santes, a escena aquest diumenge

El concert 'Nous Ritmes' per a la renovació del cor de cantaires de la Missa de Santes començarà a partir de les 6 de la tarda al Monumental

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Diumenge, 28 abril 2019 09:00

Cultura 2019, concerts nous ritmes de santes

Aires de Santes un 28 d'abril al Monumental? Sí, aquesta és la notícia. Aquest diumenge es fa al teatre mataroní el concert del projecte de renovació del cor de cantaires de la Missa de les Santes.

Es tracta del primer any d'experiència d'un projecte que vol revitalitzar els intèrprets d'aquesta missa cantada amb tints operístics que només s'interpreta com a tal el 27 de juliol a dins de Santa Maria. El que culmina aquest diumenge amb un concert obert a tothom és la iniciativa de fer una revisió modernitzada d'alguns dels passatges musicals d'aquesta missa.

Ivó Oller n'ha fet un arranjaments de toc jazzístic i d'aires moderns amb els quals els nous cantaires han treballat. És com si la música de Mossèn Blanch estrenés una muda nova, fora de temporada, per després tornar-se a posar el vestit de festa major quan toqui.

Jordi Lluch dirigirà el concert d'aquest diumenge, amb entrades a 5 euros, en una cita en què s'ha bolcat la mateixa Administració de les Santes, la Casa de la Música, Cultura de l'Ajuntament i l'Escola Municipal de Música de Mataró. La intenció és que el projecte tingui continuïtat en els anys.