“Ara som més madurs i tenim més canya"

Els Jarps tornen a Mataró després d'un any a Anglaterra amb un concert al Clap juntament amb Pavvla

  • Cugat Comas - Mireia Camacho // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 17 Febrer 2017 00:00

Cultura 2014/2015, JarpsDesprés d'uns mesos a Anglaterra, on van anar a créixer com a grup, els Jarps, Jorge Agustí i Roger Palomer, tornen a Mataró amb un concert al Clap amb la televisiva Pavvla de telonera. Ara s'acompanyen de Gerard Mataró a la bateria i Josep Antoni Molina al baix. Tenen nou material i han mutat com a grup.

Quina diferència hi ha entre els Jarps que van marxar i els que han tornat de l'aventura britànica?

Som un grup molt més madur, amb una sonoritat més fresca i sobretot amb més canya. Abans la gent ens deia que érem molt suaus i ara estem en una versió més rock'n'roll. Com a grup som més potents, més guitarra elèctrica, més contundència.

Què va passar a Londres perquè us enduríssiu així?

Hi vam anar per provar i vam tenir una experiència perfecta. Vam poder tocar per a un públic nou com l'anglès i vam aprendre molt tant dels bons moments com dels dolents. Vam estar treballant amb una promotora anglesa i tocàvem a pubs, esdeveniments, mercats de roba. I també vam tocar pels carrers, ja que a Anglaterra hi ha llocs reservats. Tot al contrari d'aquí. Allà la policia se't queda escoltant i aquí et treuen els instruments. Ens encantava tocar al carrer.

Hi va haver algun moment decisiu de l'experiència que us fes créixer com a grup?

Més aviat petits detalls que van fer que l'experiència fos bona. Era complicat anar a ser un immigrant en un país on ens havíem de moure. L'experiència va servir per veure que volíem anar a totes amb el projecte. Hem deixat anar llast, som nosaltres dos i ens hem tret de sobre l'energia negativa. Positivisme i endavant, amb ganes de viure la vida.

Amb quins grups se us pot comparar ara?

Sempre costa de dir però abans se'ns assimilava molt a la música dels seixanta i ara tenim un so més contemporani. Tenim la força i la garra dels setanta i els vuitanta però hem aconseguit un so actual amb les coses bones del passat.

Torneu com a fills pròdigs?

Tornem perquè hi havia gent que ens ho demanava i ara estem envoltats de gent fantàstica i comencem una nova etapa. El concert del Clap és un concert de tornada, de presentar-nos de nou, amb el nou producte i la nova sonoritat. Hem tornat amb moltes ganes, estem gravant nou material i teníem ganes de celebrar-ho amb els amics.

Tocareu material nou o també cançons del 'Pay and Pity'?

De les dues èpoques tot i que la majoria seran de la nova època, del moment en el que ara ens trobem. Estem enregistrant nova música que seguirà inèdita fins que puguem treure un nou disc amb una discogràfica potent i aquest 2017 hauria de ser el d'aquest nou disc, el d'algun videoclip nou i el de concerts i promoció potents. Tenim ganes de fer les coses ben fetes, per la porta gran.

La química de la parella artística es manté igual?

Maritalment funcionem perquè des del minut zero dels Jarps vam tenir clar que això anava de cinquanta i cinquanta per cent. Com a parella hem millorat en què ara som més sincers l'un amb l'altre i més exigents amb tot el que fem. Les parelles es diuen la veritat i tenim la visió enfocada al que volem fer.