El retorn de Johnny Pappa's

El Clap acull aquest dissabte el retrobament d'un dels grups bandera del rock mataroní dels 90, 20 anys després del seu darrer concert

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 13 Gener 2017 00:00

Cultura 2014/2015, Jonny pappa'sTornen els Johnny Pappa's. La notícia va córrer com la pólvora la tardor passada entre els més veterans de l'escena rock local. Tornen per una nit i sense més vocació de continuïtat, a priori, que el fer un retrobament i passar-s'ho bé, sí. Però tornen els Johnny Pappa's, talment com si les últimes dues dècades no haguessin passat. Qui són els Johnny? Molta gent no deu haver sentit a parlar d'aquests cinc amics que a mitjans dels noranta eren un dels grups fetitxe de l'escena local. Eren temps de Ronda Barceló, d'eclosió musical, de locals com el Local o el Little Rock.

En aquest ambient i sota un segell com La Col Records del que algun dia caldrà escriure la història, van gravar dos discs –de quatre i deu cançons– i van protagonitzar diferents concerts un grup de cinc amics.  Són Joan Rovira, David Puig, Juli Manté, Chevy Blues i "Peck" Soler, membre de Sopa de Cabra.

"Nosaltres som un grup de rock dels 90 però formem part d'una escena que a Mataró arrenca els 70 i arriba a l'actualitat"

Explica el cantant Joan Rovira que "ja el 1997 ens vam presentar dient que no preteníem aportar res de nou a la música i ara, 20 anys després, veiem que vam complir i no hem aportat res de nou però ens feia gràcia retrobar-nos i estem molt contents d'aquesta oportunitat".

Amb l'entrada del concert s'inclou un dels dos CDs que el grup va gravar.

Rock d'una època

Per Rovira "volem reunir-nos una altra vegada, això és tot" tot i que confessa que estan impressionats "de la quantitat de gent que ens diu que vindrà i que se'n recorda". El concert d'aquest dissabte, però, també suposarà l'oportunitat per a molta gent de veure per primera vegada el grup mataroní. Hi ha qui n'ha sentit a parlar i entre el públic també hi haurà fills i nebots dels artistes. Per a l'ocasió, els  Johnny Pappa's sumaran les veurs com a coristes d'Helena Romero i Laura Velasco i prometen energia com si abans-d'ahir fos aquell dia de finals de 1998 en què per última vegada van pujar dalt d'un escenari. Fins aquest dissabte, és clar.