Oriol de Ramon: “Som bastant 'hooligans' de la ciutat”

Un dels membres de The Tyets ens avança com encaren el concert de Les Santes

  • Guillermo Cabellos // Foto: cedida
  • Diumenge, 28 Juliol 2019 07:19

Les Santes 2019, the tyets

The Tyets, el duet format per Oriol de Ramon i Xevi Coca, va sorgir fa just un any quan van presentar Santrap, una cançó que reivindica les nostres festes com les millors de tot el Maresme. Un any més tard, i havent tret ja vuit temes, apareixen per primer cop en el programa oficial de Les Santes. De Ramon ens revela algunes de les claus del seu ascens i del concert del dia 28.

Com va sorgir The Tyets?

Fa just un any, per Santes, vam treure el primer tema a YouTube. Quan ja vam veure que agradava, vam decidir seguir gravant més coses. Ara acabem de treure RRHH (Tinc una casa), que està corrent com la pólvora. Ha obtingut moltes visites en molt poc temps i s’està sentint a molts llocs, així que estem molt contents.

Com definiu el vostre estil?

En diem "trapetón". Vindria a ser un trap barrejat amb reggaeton. Té un rotllo molt latin, amb molta música de tumbaos i percussió. També tenim algunes coses de dembow i reggae.

Com encareu el concert de Les Santes?

L’any passat vam tocar per Santrash, que és una festa alternativa que es fa el dia 29. Com que vam treure Santrap just per Santes i va tenir molta volada, vam poder tocar aquesta cançó davant de molta gent, tot i que tot això era molt nou per a nosaltres. Gairebé només ens coneixien per la cançó aquesta, però igualment vam tenir una rebuda genial. Aquest any ens l’hem passat currant i traient temes, així que el concert que farem per Santes, que serà el nostre primer concert obert a Mataró, ens fa molta il·lusió.

Què podrem sentir?

Tocarem tota la discografia que tenim a Spotify, que en total són vuit temes, més una versió de cadascuna de les cançons. En total el concert dura una hora.

Què sentiu tocant per Santes, sent mataronins i ‘santeros’?

Per a nosaltres, tocar a Mataró és molt gran. Reivindiquem molt la ciutat, es podria dir que som bastant hooligans. En moltes cançons hi fem referència, o directament cantem sobre Mataró, com a Santrap. A més, ens sentim molt vinculats a les Santes, ja que tant jo com en Coca sempre hem portat figures i hem estat molt lligats a les festes. Sentim que són les nostres festes i estem sempre molt a tope amb Santes.

Les Santes 2019, the tyets

28 de juliol


Marrinxa Tropical Fest: The Tyets + Orquestra Mitjanit + DJ Hochi + DJ Nonai Sound - Escenari Espigó, 22 h