Jan Riera: “Tocar a Mataró sempre fa molta il·lusió, porta bons records”

Els Catarres tornen a Mataró per Les Santes. Enguany ho faran el 28 de juliol, després dels focs, a l’escenari de la platja del Varador

  • Neus Masnou // Foto: cedida
  • Diumenge, 28 Juliol 2019 07:44

Les Santes 2019, els catarres

Els Catarres tornen a Mataró per Santes. Enguany ho faran el 27 de juliol, després del Castell de Focs, a l’escenari de la platja del Varador. El grup català de pop-folk animarà la festa tant amb temes del seu nou disc Tots els meus principis, com amb cançons anteriors que tots coneixem, entre les quals hi ha “Vull estar amb tu” o “Jennifer”.

Què hem d’esperar del concert del dia 28?

Està emmarcat dins la gira actual, amb temes del nou disc que presentarem, però també temes de repàs de tots els altres discos. Busquem crear moments molt emotius i també molt festius, que el directe sigui com un viatge en què passes per l’eufòria i també per l’emoció.

No són les vostres primeres Santes. Com us sentiu a la ciutat?

Tocar a Mataró és brutal. El primer any de gira ja hi vam tocar. També hem tocat al passeig del Callao i sempre ha estat molt ple. Vam tornar amb la gira “Big bang”. Cada cop hi ha hagut més gent i esperem que segueixi sent així. Tocar a Mataró sempre fa molta il·lusió, porta bons records.

Planegeu alguna cosa especial pel fet de ser festa major?

No vull avançar res per si de cas, però estem pensant diverses coses. Sabem que Les Santes és un dels escenaris principals del país. Ens agradaria fer alguna cosa amb la Fundació Maresme, però encara no hi ha res segur.

Què defineix el vostre estil?

Diria que és pop folk per la sonoritat dels instruments: tenim acordió i guitarra acústica.

Com ha evolucionat el grup?

La nostra música ha evolucionat molt a cada disc. Al segon vam afegir instruments de vent i hem anat fent més mestissatge. El que hi ha hagut en comú és el fet de ser un grup molt acústic. Vam començar com un projecte proper i de petit format. Aquest any volíem provar coses noves i ara que els escenaris on toquem són tan grans fer música acústica era un hàndicap, per això hem provat instruments elèctrics.

Ha estat un gran canvi?

Sí. Hem afegit aquests instruments a cançons anteriors i notem que sonen molt més potents. També hem ampliat la banda. La diferència en la potència de so en els nous concerts és molt bèstia.

Quins són els projectes més nous del grup?

La novetat principal és el final de gira, que serà el 29 de novembre al Sant Jordi Club. Hi anirem amb una orquestra simfònica i farem repàs de totes les cançons. Serà un concert amb la gent dreta, un ambient molt festiu. Volem gravar-ho i guardar-ho com a record. Ara mateix hi estem dedicant molts esforços. Només queden el 30% de les entrades.

Què busqueu amb el directe? Com connecteu amb la gent?

Intentem conservar l’esperit del principi; tenim molt clar com vam començar: tocant a bars. Ens agrada que hi hagi molta comunicació amb el públic, ens fa sentir que tots estem al mateix nivell. Jo no en diria proximitat, sinó diàleg. Ho fem des del principi i volem mantenir-ho. No som partidaris que l'única comunicació sigui la música. Intentem ser molt naturals, com som a la vida real.

Ens avances què sonarà segur al concert?

Sonaran els singles del nou disc, “Fins que arribi l’alba”, “Martina”, “Una cançó que em parla de tu”. I també tocarem les que tothom coneix, com “Jennifer” o “Vull estar amb tu”.

Com està anant, la gira?

L’any passat vam tocar pràcticament en tots els grans festivals de Catalunya i en algunes festes majors clau dels Països Catalans. Aquest any continua. Hem canviat una mica el repertori però seguim oferint una gira amb escenaris que són prou grans i importants.

Què espereu del concert del dia 27?

Em conformo que sigui com els dos últims cops que hem tocat per Santes. Si és així ja és genial. En tenim un gran record!

28 de juliol


Concerts - Platja del Varador, 23.45 h

Després dels Catarres la nit acabarà amb Biflats i les seves versions de clàssics
de la música catalana, i la Xindriada