Mataró dona la benvinguda al 2020 amb l'Oca, la festa més popular

L'Operació Cap d'Any torna a la plaça Santa Anna amb més de sis hores de música de totes les èpoques

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 27 Desembre 2019 13:32

Cultura 2019, L'OCA DE CAP D'ANY

L'ambient de festa major torna per Cap d'Any a la plaça Santa Anna de la mà de l'Oca. Els èxits més ballables, barrejats i per a tots els públics, formaran de nou l'ADN musical d'aquesta cita, programada per al pròxim dimecres, 1 de gener, a les 0.30 hores.

De Santa Maria a Santa Anna

Primer de tot, la comitiva es trobarà a la plaça de Santa Maria, on es donarà el tret de sortida al nou any en un ambient familiar i al so de les campanades. Seguidament, hi haurà una cercavila fins a arribar a la carpa, a la plaça Santa Anna. Un cop allà, mataronins de totes les edats es trobaran per donar la benvinguda al 2020 en un espai d'accés lliure i totalment gratuït. Les xifres d'altres anys són poc concretes però en algun cas s'han superat les 5.000 persones per edició.

Les xifres d'altres anys són poc concretes, però en algun cas s'han superat les 5.000 persones per edició

És per això que la festa es manté i es renova any rere any, sota l'esperit de l'associació cultural sense ànim de lucre que organitza la revetlla. I és que l'Oca és possible gràcies a desenes de voluntaris que dediquen algunes hores de la nit més celebrada per tothom a fer torns de barra. De fet, la permanència de l'acte al llarg dels anys depèn de les begudes que s'hi venen, ja que és una festa majoritàriament autofinançada.

D'altra banda, l'Ajuntament de Mataró col·labora un any més amb l'Oca per fer possible una revetlla popular a la manera mataronina.

La versió per a la canalla    

Cultura 2019, L'OCA DE CAP D'ANY

Dimarts 31 de desembre a les 17 hores, la carpa de la plaça Santa Anna acollirà l’Oca infantil, amb contes, animació infantil i diversos tallers per als més petits.