Processó de Maria al peu de la Creu

Setmana Santa 2019, arrenca la celebració

  • Neus Masnou // Fotos: cedides
  • Dijous, 11 abril 2019 12:02

Cultura 2019, Setmana Santa 2019

Les primeres processons i actes com La Passió dels Armats o la Vestició de la Mare de Déu a la capella dels Dolors marquen les primeres seqüències festives de la Setmana Santa de Mataró. Amb l'arribada del cap de setmana de Diumenge de Rams, i després que les diferents confraries hagin estat assajant i ultimant-ho tot les darreres setmanes, el protagonisme passarà a ser de les processons i la devoció religiosa que comporten. Arrenca la celebració i ho fa amb la novetat que el Ple ja va aprovar la petició que la Setmana Santa local obtingui la distinció d’interès turístic català per part de la Generalitat de Catalunya. Seria tot un reconeixement.

Cultura 2019, Setmana Santa 2019

La processó de Maria al Peu de la Creu és el tret de sortida de la Setmana Santa, després del tríduum (tres dies de demostració i formació) que fan les diferents confraries. Mentre que a la resta de localitats d’Espanya la setmana més litúrgica de la cristiandat s’inicia amb el Diumenge de Rams, a Mataró, com a molts altres municipis catalans, es fa amb el Divendres de Dolors.

La processó està organitzada per la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors i els portants duen la imatge de la Mare de Déu dels Dolors marxant al ritme de l’agrupació musical de la mateixa confraria. La celebració del Divendres de Dolors és una tradició molt arrelada a Catalunya, on la Mare de Déu dels Dolors és patrona de molts municipis.

Confraria: Jesús Captiu i els Dolors
QUAN? Divendres 12 a les 19 h.
ON? Des de Santa Maria fins a la casa de la germandat, a Rocafonda.
QUÈ? La processó vol recordar el moment en què la mare de Déu queda al peu de la creu on Jesús és crucificat. És una processó de molta passió, caracteritzada pel negre de dol rigorós que vesteixen els portants.