Primer Festival Cultural de Cerdanyola

Les entitats del barri promouen aquest nou esdeveniment que se celebrarà aquest dissabte a l’Institut Miquel Biada

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 04 abril 2019 15:47

Cultura 2019, festival cultural de cerdanyola

Arrenca la primera edició del Festival Cultural de Cerdanyola. Les entitats del barri mataroní són les encarregades de promoure aquest esdeveniment que tindrà lloc aquest dissabte al vespre a la Sala d’Actes de l’Institut Miquel Biada. El projecte s’ha creat a proposta del teixit associatiu i a través del debat comunitari realitzat en el Pla d’Actuació Integral de Cerdanyola. Segons afirmen els organitzadors, “el barri de Cerdanyola té una gran riquesa cultural, ja que compta amb ciutadania procedent de diversos orígens”.
En aquest sentit, l’objectiu del festival passa per establir un marc de coneixença mutu entre les diferents entitats i cultures que cohabiten en el territori mitjançant arts escèniques com el ball, el teatre o la música.

Intercanvi i cohesió

“Es tracta de disciplines que afavoreixen l’intercanvi i la cohesió sociocultural dins d’un marc festiu, i que també ens ajuden a  mostrar la riquesa cultural que es viu en el barri més nombrós de la ciutat”, expliquen.
Aquesta nova iniciativa, que s’afegeix a les dues mostres que ja se celebren anualment al barri a l’aire lliure (la Mostra d’Entitats de Cerdanyola i la Mostra Intercultural), neix amb l’objectiu de perdurar en el temps i d’anar-hi incorporant entitats i disciplines artístiques.

Diverses disciplines
El festival reuneix arts com el ball, el teatre o la música en un mateix lloc

Al Miquel Biada
En aquesta primera edició, la ubicació triada és la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada, “un equipament situat al barri que, a més a més, reuneix bones condicions de sonorització i comoditat per al públic”.

Enguany, les entitats de la Taula d’Entitats de Cerdanyola que actuaran en el festival són diverses. Entre elles, l’Associació Cultural de Cerdanyola, l’Associació Gent Gran de Cerdanyola, l’Associació Hidaya Orientació, l’Associació Badenya, l’Associació Tambacounda, la Casa de Andalucía, el Círculo Flamenco o el Col·lectiu de Teatre EPMA.