Els Capgrossos escullen Roser Herreros i Maria Raventós com a caps de colla

És la primera vegada, en els 24 anys d'història de l'entitat, que un duet assumeix aquesta responsabilitat

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dimecres, 12 Febrer 2020 10:37

Caps de colla

Els Capgrossos de Mataró ja han iniciat els assajos de la temporada 2020, un any que arriba carregat de canvis. Per començar, Roser Herreros i Maria Raventós són les noves caps de colla, agafant el relleu d'Oriol Feliu. De fet, és la primera vegada en els 24 anys d'història de l'entitat que la màxima responsabilitat tècnica l'assumeix un duet i no una sola persona, i que dues dones exerceixen aquest càrrec.

En l'àmbit administratiu també hi ha novetats: Víctor Payerol estarà al capdavant de la presidència dels Capgrossos, després de dues temporades amb Jordi Marquès com a màxim responsable.

Dues castelleres històriques

Tot i la seva joventut, Herreros i Raventós són dues veteranes de la colla, membres de la mateixa des dels seus primers anys de vida. Ambdues, a més a més, comparteixen el fet d'haver estat primer canalla i, després, ser unes habituals dels troncs dels Capgrossos.

Escollides per unanimitat en l'assemblea celebrada el 31 de gener, les dues noves responsables s'han fixat diversos objectius castellers: treballar per a recuperar la gamma extra, descarregar el pilar de 8, recuperar la torre de 9 i el 5 de 9, i somiar obertament amb el 4 de 9 amb folre i l'agulla.

La temporada la marcarà el Concurs de Tarragona, que es farà el primer cap de setmana d'octubre. Òbviament, les diades a Mataró (Aniversari al juny, Les Santes i Diada Mariona Galindo Lora al novembre) també seran importants en un calendari que manté cites anuals rellevants com la de Vilassar de Mar, Premià, El Born, Lleida, Sants, Girona o Tots Sants a Vilafranca i hi suma el retorn a la Festa Major de Terrassa, el primer cap de setmana de juliol.

Formen el denominat "pinyol" de la junta tècnica les pròpies Roser Herreros i Maria Raventós com a caps de colla; Aitor Folch i Diana Solà com a caps de canalla; Roser Mitjans com a cap de pinyes; Daniel Carnota i David Valverde com a caps de folres i manilles, i David Minguillón, d'adjunt.

Ampliar la base social

A l'assamblea, i també per unanimitat, es va escollir la nova junta directiva de la colla, que lidera Víctor Payerol. El rejoveniment d'aquesta és important, començant pel propi Payerol que anteriorment havia estat cap de colla dels Passerells del TecnoCampus i és habitual fent de baix i segon als castells.

L'objectiu principal de la nova junta és ampliar la base social de la colla, sumant nous castellers i obrint l'entitat i el món casteller a la ciutat i la comarca. En aquest sentit s'aposta per una presència major a municipis maresmencs com Vilassar i Premià de Mar, on es vol sumar un assaig a la diada castellera que s'hi fa, així com també major presència a tota la ciutat de Mataró.

Víctor Payerol tindrà a Miquel Canyelles de vicepresident econòmic i Guillem Del Rey de vicepresident social. Raquel Del Río portarà la secretaria i Xavier Pruna la tresoreria. Completen la junta Jaume Badia a l'àrea social; Roger Marfà, responsable de músics; Robert Palop, responsable d'identitat; Diana Solà a canalla; Fàtima Cendrero a Gènere i Ètica, i Delphine Darja i Diana Campo a Comunicació.