Els Capgrossos repeteixen i poleixen la clàssica de 8

Calquen l'actuació del diumenge anterior, rodant les estructures bàsiques de 8

Capgrossos a Sants - foto de Vicky Reull

Els Capgrossos de Mataró van repetir diumenge a Sants la mateixa seqüència de rondes de castells que havien fet set dies abans a Figueres. Ho van fer sense cap problema i amb millores en tots tres castells, de manera que la segona 'clàssica de 8' referma el progrés de la colla en el seu rodatge durant aquest inici de temporada. Els de la camisa blava van sumar els segons 4 i 3 de 8 d'aquest curs i també la tercera torre de 7. Un vano de 5 va tancar la participació de la colla maresmenca en la diada del 26è aniversari dels Castellers de Sants.
 
El millor de la diada va ser la solidesa mostrada pels castells dels Capgrossos, que van complir amb el "tornar a fer la clàssica i fer-la millor" que els havia encomanat el cap de colla Oriol Feliu al finalitzar l'assaig de divendres. Van començar amb un 4 de 8 sòlid i que no va perdre mides per seguir amb un 3 de 8 millorat i més tranquil que el primer de l'any. La torre de 7, al seu torn, segueix mostrant solidesa tot i algunes peces novelles.
 
En la mateixa diada els amfitrions Castellers de Sants van fer el 3 i el 4 de 8 i el 9 de 7 i els Xiquets de Tarragona el 3 de 8, el 4 de 8 carregat i el 4 de 7 amb l'agulla.
 
Capgrossos a Sants - foto de Vicky Reull
 
Gràcia, un clàssic de maig
Els Capgrossos faran la seva tercera actuació d'aquest mes aquest diumenge, dia 19, a Gràcia. És la diada d'aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia i és un altre clàssic del mes de maig del calendari dels Capgrossos. La colla es planteja ja una nova línia de treball a assaig de cara al juny –que comença amb la diada pròpia d'Aniversari– que passa per castells com el 7 de 8, la torre de 8 amb folre, el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre. Castells que requereixen de molt assaig i més rodatge, és clar.