Els Capgrossos fallen a Premià

Desmunten el 4 de 9 amb folre i carreguen el 4 de 8 amb l'agulla

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 11 Juliol 2016 12:27

Capgrossos a Premià de Mar

Fallo. Els Capgrossos van ser diumenge a Premià de Mar, una de les places maresmenques que els acostumen a ser propícies però no van poder endur-se per complet cap dels dos trumfos que van buscar. Sota una calor asfixiant, els de blau van desmuntar el 4 de 9 amb folre abans que es col·loquessin els dosos perquè les coses anaven molt mal dades a la cuina del castell, al folre. Per no perdre pistonada els de Mataró van anar just després pel 4 de 8 amb l'agulla. Era el primer de l'any i el van poder carregar, ja que just després de quedar nu l'espadat, en iniciar-se la baixada, la cosa va fer aigües. Qui sí que va sortir ple content de plaça van ser els Castellers de Badalona, sempre amb munició preparada per a una plaça que suposa el seu remat final del primer tram. Sense estridències, els micacos van plantar la bandera als tres castells de set i mig que es van plantejar. Una seqüència de mèrit amb 5, 7 i 4 amb l'agulla.

Els Capgrossos volien recuperar a Premià de Mar el pas ferm en els castells de 9 però l'intent desmuntat de 4 de 9 amb folre de la segona ronda no camina en aquesta direcció. Els de blau van poder lligar un bon peu, gràcies a la col·laboració de premianencs i micacos, però ben aviat es va veure que no era el dia de més encert per a una peça clau com el folre. Tot i que per mides el quatre semblava ortodox amb sisens col·locats, unes batzegades massa intenses amb tan poc castell a les espatlles va recomanar desmuntar la temptativa. Abans els Capgrossos havien reiterat la torre de 8 amb la que somien pujar un pis per Les Santes. Una torre no del tot còmoda però que suma pel còmput de germanes petites que cal ampliar a màxims abans de buscar l'emmanillada.

Tot i el desengany del 4 folrat, els blaus van voler treure un altre as de la màniga en forma del primer 4 de 8 amb l'agulla del curs. Assajat intensivament durant la setmana, aquest bagatge es va fer evident amb una estructura de quatre molt sòlida en tot el seu desenvolupament, apamada i senyorial. En quedar net el pilar i carregar-se el castell, però, la precipitació va jugar una mala passada a l'enxaneta i la fragilitat de l'estructura de pilar es va fer patent en forma de llenya immediata. Carregat però no descarregat. Un 3 de 8 canònic va tancar la sèrie capgrossa.