Mataró recupera dilluns el període de transició cap a un centre per a les persones

Les mesures definitives per restringir l’accés de vehicles s’implantaran l’1 de juliol

Cotxes a la Riera

Després del parèntesi que ha suposat el llarg període de confinament, el centre de Mataró tornarà a fer passes per convertir-se en un “espai per a les persones”. Amb aquesta idea, l’Ajuntament de la ciutat ha anunciat que el dilluns 22 de juny reactivarà el període de transició que va quedar aturat per l’Estat d’alarma, quan sense gent als carrers es va optar per fecilitar de nou l’accés i l’abastiment de mercaderies.

Amb la “nova normalitat” és important mantenir les distàncies entre persones i d'aquesta manera es pretén facilitar-ho

Ara, amb l’avenç cap a la nova normalitat es reprenen les mesures de restricció de vehicles amb la idea que l’1 de juliol s’apliquin ja les mesures definitives que segons explica l'Ajuntament han estat "consensuades amb restauradors, comerciants i veïns". Unes restriccions de vehicles que permetran guanyar espai per a les persones. Recordem que Aquestes mesures de mobilitat s’emmarquen en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró, que va ser aprovat inicialment al desembre de 2018, i són també una de les mesures derivades de la implantació del Pla d’Impuls al Centre (PIC),

Horaris d’accés i zones DUM

A partir del 22 de juny es reactiva el període de transició. Els horaris en què estarà permès entrar a la zona Centre amb vehicle seran:

-Accés des del carrer de Sant Josep i carrer d’en Moles: de dilluns a divendres de 7 a 10.30 h i de 15.15 a 16.15 h; dissabtes de 7 a 10.30 h.

-Accés des del carrer de Sant Francesc d’Assís i Baixada de les Espenyes: de dilluns a dissabte, de 7 a 10.30 h i de 13 a 16.15 h.
Aquests horaris responen a la determinació de dues zones diferenciades en base a les seves característiques comercials i geogràfiques: l’àrea general (d’accés pel carrer de Sant Josep), i l’àrea condicionada (d’accés per Sant Francesc d’Assís i la Baixada de les Espenyes).

Els residents podran accedir-hi a qualsevol hora amb la targeta corresponent, tant per entrar tant per entrar i sortir de la seva plaça d'aparcament com per fer gestions de càrrega i descàrrega domèstica però no comercials. Si encara no es té targeta s'ha de sol·licitar mitjançant una instància.

També podran accedir a la zona centre els vehicles que disposin d’una autorització municipal específica puntual (les autoritzacions per ocupació de via pública es poden demanar a través del web municipal) i els vehicles d’emergències i serveis autoritzats.

Les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) són els espais habilitats per facilitar la càrrega i descàrrega als proveïdors i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes. Per norma general, funcionen de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’han d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Les zones DUM van entrar en funcionament el 10 de febrer i no estaven afectades pel període de transició.
DUM - Distribució Urbana de Mercaderies