Entra en servei el nou ramal de la C-32 que millorarà la connexió amb l'enllaç de Mataró Oest

L'obra ha suposat una inversió de dos milions d'euros i permetrà descongestionar l'entorn de l'accés a l'autopista

  • ACN // Foto: Ajuntament de Mataró
  • Dimarts, 16 Juliol 2019 08:31

Obres de millora C-32

El nou ramal de la C-32 que millorarà la connexió amb l'enllaç de Mataró Oest ja està operatiu. L'obra ha suposat una inversió de dos milions d'euros i permetrà millorar l'accessibilitat i la fluïdesa del trànsit en aquest punt de la xarxa viària. 

Aquesta actuació és la segona fase del projecte per remodelar aquesta connexió que iniciar-se l'any 2016. Els treballs han consistit en la construcció d'un vial adjacent a la sortida de la C-32 cap a Barcelona i de dues rotondes per a diversificar el trànsit procedent del carrer Brussel·les, el carrer d'Estrasburg i el torrent de les Piques. Tot plegat amb la voluntat de millorar la circulació a l'entorn de la plaça de la Gran Bretanya i resoldre les situacions puntuals de congestió que es deriven de l'activitat del centre comercial Mataró Parc.

L'alcalde de la Mataró, David Bote i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, van inaugurar aquesta obra dilluns. El nou vial, de 340 metres de longitud i sis d'amplada, s'inicia a la cruïlla dels carrers d'Estrasburg i torrent de les Piques, on s'ha construït una rotonda de 45 metres de diàmetre. Després continua amb l'adequació del carrer d'Estrasburg i una nova rotonda, de 35 metres de diàmetre, a l'alçada del futur accés a l'estacionament subterrani del centre comercial.

Des d'aquest punt, el nou vial travessa per sobre el ramal de sortida de la calçada sentit Barcelona de l'enllaç de l'autopista C-32, mitjançant una pèrgola d'uns 27 metres de longitud, se situa paral·lel a aquest ramal, en el seu costat esquerre, i passa per sota de la passarel·la de vianants construïda en la remodelació de l’enllaç, fins a connectar amb la plaça de la Gran Bretanya.

A banda, s'ha construït un separador físic entre les dues calçades per evitar el trenat dels vehicles procedents de l'autopista amb els del carrer d'Estrasburg. Les obres també han inclòs quatre murs de per a minimitzar l'afectació de la nova infraestructura a l'autopista així com a la vialitat urbana; la senyalització vertical i horitzontal; la reposició de tots els serveis i elements urbans del carrer d'Estrasburg, les barreres de seguretat i les mesures ambientals per a permetre la seva integració a l’entorn.