Més aparcaments al Triangle Molins

L’Ajuntament ja ha posat en marxa la segona fase de les obres, fase que constarà en l’ordenació i pintat de les places

Triangle dels Molins

L’Ajuntament ha impulsat la segona fase de millora del denominat Triangle Molins, situat entre les rieres de Cirera, Figuera Major i ronda Frederic Mistral. Es tracta d’un espai de titularitat municipal que ocupa una superfície total de més de 13.000 metres quadrats. Cal destacar que, d’aquests, prop de 8.500 metres quadrats s’utilitzen actualment com a aparcament durant la setmana i que ara, amb les obres, els veïns comptaran amb més places d’aparcament.

Aquesta fase es proposa treballar en la pavimentació de l’àmbit d’estacionament i el pintat de les places d’aparcament que tindrà l’espai a partir d’ara. Amb l’ordenació i delimitació de les places es racionalitzarà l’espai resultant una capacitat per a 369 vehicles, mentre que l’estacionament espontani d’ara només permet uns 310 cotxes. També es preveu construir un mur d’escullera de contenció de terres en els talussos de la part alta de l’aparcament, que es desbrossaran i es tractaran amb llavors de gespa de fàcil manteniment. La segona fase de les obres és la més costosa de les tres previstes i s’ha adjudicat per un import de 155.000 euros.

La primera fase

Durant el 2017 es va fer una primera actuació, d’un cost de poc més de 50.000 euros, la qual va consistir en desbrossar, anivellar i arranjar els talussos que delimiten el solar, la construcció d’una escala d’accés des del pas de vianants de la riera de Cirera i la millora de l’enllumenat. També es va aplicar als terres una capa de grava-ciment que ara serveix de subbase per a la pavimentació.

Un correcan

En una tercera fase dels treballs de millora, per sobre de l’escullera quedarà habilitada una zona tancada de correcan que tindrà accés des de la riera de Figuera Major. Aquest darrer projecte està pressupostat en uns 48.300 €.