PUMSA inicia les obres d’urbanització de l’Eix Herrera

Estan previstes dues fases que haurien de durar un total de 8 mesos i que afectaran temporalment el trànsit d'alguns trams de l'Eix Herrera

Eix Herrera

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha començat les obres d’urbanització de l’àmbit de l’Eix Herrera ubicat entre la plaça de Joan Fiveller i el carrer de Francisco Pacheco. Es tracta d'unes obres per urbanitzar i estendre la xarxa elèctrica d'una superfície viària i de zones verdes de 12.000 metres quadrats de sòl. S'hi destinaran més de 2 milions d'euros per a la pavimentació dels carrers, l'enllumenat públic, les xarxes de serveis de clavegueram, d'aigua potable, gas, electricitat i molts altres treballs. Tenen previst un termini d'execució de 8 mesos.

Les obres iniciades pertanyen al polígon 1 de la unitat d’actuació Eix Herrera-Escorxador, i afecten les illes compreses entre els carrers de Franciso Herrera, de José Francisco Pacheco, d’Enric Prat de la Riba, de Floridablanca, d’Antoni Viladomat i de Josep Sabater i Sust.

El calendari i les afectacions al trànsit

La realització dels treballs comportarà afectacions al trànsit importants en funció de les fases.

La primera està previst que duri 4 mesos i mig i estarà subdividida en 3 subfases, la primera de les quals ja ha tingut lloc i ha durat aproximadament dues setmanes. En aquesta s'han tallat els carrers de Floridablanca i de José Francisco Pacheco, en els trams entre els carrers Herrera i Viladomat.

La segona subfase va començar el dilluns 26 i està prevista per les pròximes cinc setmanes. Aquesta mantindrà els talls anteriors i afegirà el tall del carrer Herrera entre els carrers de José Francisco Pacheco i de Floridablanca. La cruïlla entre els carrers Herrera i de Floridablanca estarà tallada de dilluns 26 a dijous 29 de març, afectant el pas de l’autobús.

La tercera part de la primera fase durarà uns 2 mesos i mig i sumarà a les afectacions anteriors el tall del tram del carrer Herrera entre el carrer de Floridablanca i la plaça Fiveller. La línia 8 de Mataró Bus, amb parada a la plaça Fiveller, veurà afectat el seu recorregut.

La segona fase de les obres durarà uns tres mesos i mig i es preveu que els carrers de José Francisco Pacheco i Herrera quedin oberts al trànsit i les afectacions es traslladin als carrers de Floridablanca, d’Antoni Viladomat i Prat de la Riba.

Malgrat les afectacions, cal recordar que els veïns tindran accés als garatges i que els vianants podran circular-hi sense impediments.