Arxivat l'expedient disciplinari contra dos agents de la Policia Local de Mataró per amenaces a independentistes

Els instructors consideren que les manifestacions fetes en un grup de Whatsapp no constitueixen cap falta disciplinària

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 09 Juliol 2020 18:57

Policia Local

L'Ajuntament de Mataró ha arxivat l'expedient disciplinari que l'alcalde del municipi, David Bote, va obrir el passat 25 d'octubre a dos agents de la Policia Local per llançar insults i amenaces al col·lectiu independentista des d'un grup de Whatsapp on hi participaven altres agents del cos.

Els instructors de l’expedient consideren que les manifestacions fetes en un grup de WhatsApp privat i amb números particulars no constitueixen cap falta disciplinària tipificada a la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les Policies Locals de Catalunya i per això han resolt el sobreseïment i arxiu de la causa. Durant la tramitació de l'expedient no s'han pogut identificar la resta de membres del grup de missatgeria instantània.

L’elaboració d’aquest expedient ha anat a càrrec de dos instructors externs a l’Ajuntament de Mataró designats a proposta de la Subdirecció General de Coordinació de la Policia Local de Catalunya del Departament d’Interior de la Generalitat, a qui David Bote va demanar suport amb la finalitat d’aclarir els fets i determinar si hi havia responsabilitats susceptibles de sanció.

Notícies relacionades