Valldemia assegura que no tenen constància dels abusos

La direcció explicita que "la nostra prioritat és donar tota l'atenció, acompanyament i escalf a les víctimes que pugui haver-hi"

Valldemia ACN

La direcció de Valldemia ha reaccionat a la notícia de les denúncies d'exalumnes de la dècada dels 60 contra abusos i pallisses a l'escola amb una carta als pares on expliciten que "No teníem ni tenim cap constància prèvia dels comentaris que publica un mitjà sobre dos exalumnes de Mataró. Com sempre la nostra prioritat és donar tota l’atenció, l’acompanyament i l’escalf a les víctimes que pugui haver-hi. Tenim els mecanismes professionals per donar aquesta atenció i, per tant, esperonem qualsevol presumpte afectat que es dirigeixi a l’escola per poder rebre l’atenció adequada". 

En aquesta carta la directora Íngrid Floriach assegura que " Tots els casos dels quals hem tingut constància els hem denunciat. Per desgracia estem parlant de presumptes fets molt antics difícilment verificables, per això és important denunciar per les vies adequades i no només a través dels mitjans de comunicació. Hem de poder atendre adequadament les víctimes, demanar-los perdó i hem de poder esbrinar els fets" i acaba la missiva a les famílies dels alumnes assegurant que "Avui, amb tota la feina feta els darrers anys en prevenció, conscienciació, formació i tutories estem plenament convençuts que els nostres centres són segurs".