Cau un grup criminal dedicat a la importació de productes falsificats que actuava parcialment des de Mataró

Els Mossos han detingut dotze persones, la majoria de nacionalitat senegalesa

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 27 Setembre 2016 12:10

Mossos esquadre2

Els Mossos han desmantellat un grup dedicat presumptament a la importació de productes falsificats per destinar-los al top manta. La mercaderia arribava per mar des de Turquia i desembarcava a Huelva, des d’on es repartia a ciutats de tots l'Estat, entre elles Mataró.

En total, la policia ha detingut dotze persones, de les quals deu són de nacionalitat senegalesa, un de nacionalitat turca i una altra espanyola. La investigació es va iniciar el mes de maig i ha estat tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona.

A més, els agents van identificar els subministradors més importants, un primer esglaó a Mataró, i finalment, van acreditar que els productes entraven pel port andalús. Els Mossos calculen que els detinguts subministraven gran part dels productes falsificats als manters de Barcelona. La mercaderia que arribava a Huelva en grans contenidors, i es repartia per tot l’Estat mitjançant altres intermediaris que eren qui ho venien als manters. L’organització abastava diversos estadis.

Els seus integrants es dedicaven, d’una banda, a importat la mercaderia falsificada, i de l’altra, falsificar rèpliques del producte original de marques conegudes on estampaven posteriorment la marca o signe distintiu sobre el producte amb tècniques avançades mitjançant l’ús d’aplicacions informàtiques o mitjançant la utilització de maquinària que consistia a inserir un logotip de la marca mitjançant l’aplicació de calor, cosint-lo damunt la peça o reblant-hi els elements metàl·lics.

Finalment, el 23 de setembre els Mossos van posar en marxa un dispositiu policial amb l’objectiu de detenir els principals membres de l’organització i es van fer nou entrades i registres, dos a Barcelona i tres al Maresme, concretament en un domicili, en un magatzem i en una botiga d’alimentació. Paral·lelament, a Huelva, es van fer quatre entrades judicials –en dos domicilis i en dos magatzems- amb la col·laboració de la policia espanyola.

Màquines de cosir, samarretes i altres materials

Als dos domicilis de Barcelona, els Mossos van localitzar una màquina tipus ‘plòter’ per serigrafiar vinils, 1.150 samarretes de diversos equips de futbol, 145 bosses de mà, gran quantitat de vinil i milers d’etiquetes de diverses marques comercials de moda, 220 rellotges, 250 sabatilles esportives de diferents marques, diverses jaquetes de firmes comercials, 30 rebuts d’enviaments de grans quantitats de diners i 3.840 euros en efectiu.

A Mataró, es van localitzar 200 samarretes de diferents equips de futbol, una màquina de cosir industrial per enganxar etiquetes al producte tèxtil i 900 euros en efectiu; i a Huelva es van intervenir 5.000 peces de roba i calçat, entre altres productes falsificats.

Els detinguts, a qui s’acusa d’un presumpte delicte de pertinença a organització criminal, delicte contra la propietat industrial i per la venda a l’engròs, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La investigació està tancada però no es descarten noves detencions.