Detingut un home que volia repetir una massacre com la d'Orlando

L'home de 36 anys incitava a matar i maltractar el col·lectiu LGTBI i es preparava per a un atemptat com el del passat juny als Estats Units

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 05 Setembre 2016 09:26

Bandera LGTBI

Amenaçava a través de piulades a Twitter i vídeos a Youtube i llançava missatges contra homosexuals, lesbianes, transsexuals i bisexuals i, fins i tot, amenaçava pistola en mà que repetiria la massacre d'Orlando, on el passat 12 de juny un home va matar a trets 49 persones i va ferir-ne desenes més a la discoteca gay Pulse, a l'estat nord-americà de Florida. Es tracta d'un home de 36 anys que la policia espanyola va detenir a Mataró, i podria enfrontar-se a una pena d'entre un i quatre anys de presó a més d'una multa que aniria dels 601 als 30.000 euros, però que va quedar en llibertat dissabte passat. 

L'home havia penjat fins a 31 vídeos i va seguir, tot i que la xarxa social els anava eliminant per ser el seu contingut homòfob i violent. En la detenció, els agents de policia van intervenir una pistola de foguejament que semblava real.

En un dels vídeos, l'arrestat es referia al Circuit Festival, un dels majors festivals del món del col·lectiu LGTBI i que se celebra la primera quinzena d'agost a Barcelona. "Tretze dies per preparar-me" , deia, com si insinués que s'estava preparant per cometre algun tipus d'atemptat com el que va colpejar la ciutat nord-americana d'Orlando, a Florida.

En un altre vídeo, el detingut promovia una 'cançó de l'estiu' on la lletra incitava a "acabar" amb el col·lectiu homosexual amb "un tret al cap" i o bé a "tractar-los pitjor que als animals". Tot això exhibint la pistola falsa. A més, insults com 'sidosos' o 'aberracions de la natura a exterminar' apareixien en les piulades que mostrava al seu perfil de Twitter. Nombrosos internautes havien denunciat aquests missatges i vídeos a la policia espanyola a través del compte @policia.

A banda d'aquests fets, el detingut té antecedents per maltractaments i lesions, i sobre ell pesa una ordre de recerca per part d'un jutjat de Barcelona. Té en vigor, a més, una privació al dret de tinença d'armes, tot i que va poder tenir en possessió la pistola intervinguda ara en tractar-se d'una arma simulada.