L’institut Miquel Biada lamenta el presumpte abús sexual a una alumna del centre

El centre va tenir coneixement dels fets la setmana passada, quan la mare va explicar a la tutora que havia interposat una denúncia

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 10 Maig 2016 10:21

Miquel Biada

Hores després que sortís a la llum la presumpta violació d’una noia de 17 anys, alumna de l’institut Miquel Biada, el centre educatiu ha emès un comunicat en el qual lamenta “profundament” els fets i explica quin ha estat el seguiment que s’ha fet tant de l’estudiant com del cas.

La direcció del Miquel Biada precisa que va tenir coneixement del presumpte cas d’agressió sexual “la setmana passada, quan la mare de la menor va comunicar a la tutora que havia presentat una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra pels presumptes abusos”, que remarca que s’haurien produït “fora del centre educatiu”.

Durant l’entrevista que la mare va concedir a Els Matins de TV3, va afirmar que “no tenia coneixement que la seva filla pogués sortir del centre educatiu”. Per això, el Miquel Biada ha precisat que la noia és alumna dels Programes de Formació i Inserció (PFI) que s’imparteixen al centre per a estudiants que no tenen el graduat escolar i que, per tant, “romanen al centre en les mateixes condicions que els alumnes de postobligàtoria”. És a dir, que poden sortir de les instal·lacions en els “dos descansos de 20 minuts” que fan al llarg del matí.