Dos detinguts per la violació d'una noia discapacitada de 17 anys

Els Mossos confirmen els fets i informen que els dos presumptes agressors ja han ingressat a presó provisional

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 09 Maig 2016 12:13

mossos esquaddra

 

Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest matí la detenció de dos homes pel cas d’una presumpta violació a una noia discapacitada de 17 anys, veïna de Mataró i alumna de l'institut Miquel Biada, tal com la seva mare ha denunciat al programa Els Matins de TV3. Els Mossos han informat que els dos presumptes agressors van ingressar a presó provisional el passat 3 de maig.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació policial després que la mare interposés una denúncia a principis del mes d’abril contra els presumptes agressors per la presumpta violació de la seva filla. Pocs dies després, els Mossos van identificar els sospitosos i els van detenir.

Els dos joves, tots dos majors d’edat i en presó provisional, es podrien enfrontar a una pena de 12 anys per un delicte d'agressió sexual, a la que podrien sumar-se tres anys més perquè la víctima pateix una discapacitat que la deixa en una situació de vulnerabilitat. Els Mossos donen per tancada la investigació policial i deixen el cas en mans del jutjat d’instrucció número 5 de Mataró.

Denúncia feta pública a TV3

La mare ha acudit al programa Els Matins de TV3 per exposar els fets i ha apuntat que la noia hauria estat violada durant l’hora del pati per tres agressors als voltants de l’institut Miquel Biada, on ella estudia. La mare també ha assegurat que els fets s’haurien produït “en diverses ocasions”, una informació que els Mossos no han confirmat.

Com ha explicat la mare, la jove de 17 anys pateix una discapacitat del 57 per cent que li provoca “un retard important en l’aprenentatge” i que “no la fa ser conscient de moltes situacions que viu”. També ha assegurat que la noia patia assetjament escolar al centre.

L’Institut Miquel Biada ha decidit no interposar-se en el cas i no farà declaracions sobre l’assumpte.