Les platges de Mataró comencen la temporada de bany amb socorristes

Hi haurà un equip de 30 informadors per supervisar els aforaments

Socorristes Platja de Mataró

Aquest serà el primer cap de setmana amb servei de vigilància, salvament i socorrisme a les Platges de Mataró. El servei va començar a funcionar el dilluns a les platges del Varador, el Callao, Ponent i Sant Simó. L'empresa adjudicatària és Pro-activa i es preveu que el servei funcioni a diari fins al 13 de setembre, de les 10h del matí a les 19h del vespre. Fins al 30 de juny el servei es presta en condicions de temporada mitja (11 socorristes), mentre que a partir de l’1 de juliol i durant la resta de la temporada es comptarà amb 16 efectius.

També es compta amb un equip de 30 informadors que recorden als usuaris la importància de gaudir de les platges amb responsabilitat, mantenint la distància social i complint totes les mesures de seguretat.

Cal recordar que a la platja de Pequín mai ha estat permès el bany, no disposa de cap servei i romandrà tancada durant tota la temporada per manca de condicions sanitàries per banyar-se.

Pel que fa al bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat, a partir de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost s'oferirà un servei de cessió i posterior desinfecció de les cadires amfíbies per a qui necessiti utilitzar-les.

Supervisió d’accés i aforaments

L’Ajuntament ha contractat 30 persones (28 que es trobaven en situació d’atur i 2 amb ocupació parcial) que, fins al 13 de setembre, realitzaran les tasques d’informadors a les platges, supervisaran l’accés i els aforaments i recordaran als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir per a la seguretat de tothom.

Informadors Platges

S’ha establert que hi haurà 10 punts d’accés entre les quatre platges, sumant rampes i passeres que condueixen fins a la sorra. Si en algun moment se supera l’aforament previst en alguna de les platges l’accés quedarà tancat i es recomanarà als banyistes que es dirigeixin a aquelles que tinguin espai disponible. Els informadors aniran controlant el nombre de persones que entren a les platges i passaran aquestes dades mitjançant telèfons mòbils a una aplicació informàtica que permetrà fer el seguiment de l’aforament.

Els aforaments calculats per a les platges de Mataró són els següents:

    Ponent: 203 persones
    Varador: 2.700 persones
    Callao: 1.200 persones
    Sant Simó: 700 persones

També s'han posat en marxa les tasques de neteja diària de la sorra, instal·lació de les papereres, lavabos i dutxes i servei de megafonia per recordar a la població la necessitat de complir les normes i recomanacions. Pel que fa al trànsit al passeig Marítim, entre la riera de Sant Simó i l’accés al Port, es reobrirà al trànsit de vehicles a les 9 h del dia 24 de juny.

Protecció de les dunes de la platja del Varador

Una altra novetat d'aquesta setmana és que dijous es va començar a instal·lar un cordó de protecció al voltant de la zona de dunes de la platja del Varador. D’aquesta manera, l’espai quedarà preservat per estaques i cordes. El cordó resseguirà també el límit de l’espai destinat a les guinguetes. En total es protegeix un àmbit d’1,5 Ha i els treballs duraran uns 10 dies.

A l’octubre de 2018 la Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat una Declaració institucional presentada per Junts per Mataró per demanar, entre altres temes, l’elaboració per part de la Generalitat d’un Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de les Dunes i l'alguer de Mataró.