Concentració i manifestació contra la sentència tova a ‘La Manada’

Dues convocatòries aquest vespre a Mataró, davant l’Ajuntament i a l’Estació

  • Redacció
  • Dijous, 26 abril 2018 16:39

Vaga Feminista 8M

La indignació popular per la sentència feta pública avui pel cas de la violació en grup de ‘La Manada’ als Sanfermines 2016 prendrà cos de dues convocatòries, avui, a Mataró. Hi ha convocada una concentració a les 19h davant de l’Ajuntament. Teixit de Dones, l’entitat que agrupa les vocalies i entitats feministes i que cada 25 de mes –ahir dimecres, per exemple– rebutja les violències masclistes ha fet pública aquesta concentració. La torna de la mateixa serà una hora més tard, des de l’Estació i en forma de manifestació. Convoca la xarxa Maresme Feminista.

Vaga Feminista 8M

El rebuig a les condemnes fetes públiques avui s’ha convertit en el tema del dia a tot l’Estat espanyol. A través de les xarxes socials o en posicionaments públics, s’han fet virals hashtags com #YoTeCreo de solidaritat amb la víctima o el “No és abús, és violació” que contesta a la sentència. 

 

La sentència

L'Audiència de Navarra ha condemnat els membres de "la Manada" a 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual, segons ha anunciat el magistrat aquest dijous, en la lectura de la sentència. El tribunal també condemna els joves a indemnitzar la noia amb 50.000 euros de forma conjunta i solidària, i a pagar 1.531,37 euros al Servei de Salut de Navarra. A més, els imposa la prohibició d'acostar-se a una distància inferior a 500 metres d'ella, així com comunicar-se amb la víctima per qualsevol mitjà.

Per contra, segons ha explicat el magistrat, se'ls absol per un delicte continuat d'agressió sexual, el que hagués justificat la violació en grup, i d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, i contra la integritat moral.