L’Ajuntament condemna l’agressió sexual

En un comunicat expressa el rebuig i condemna més absoluta

  • Redacció
  • Dimarts, 09 Gener 2018 13:00

Ciutat 2014/2015, ajuntament mataró

L’Ajuntament de Mataró ha emès un comunicat al que s’hi sumaran els diferents grups municipals arran de la violació patida per una mataronina el passat 28 de desembre. Tanmateix també fa una crida a participar a la concentració de condemna que Teixit de Dones ha convocat per dijous a les 19:30h davant de l’Ajuntament.

El comunicat íntegre és el següent:

“Davant la brutal agressió que va patir una veïna de la nostra ciutat el passat 28 de desembre, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet.
Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.
És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania.
Les agressions sexuals són una de les violències masclistes que es donen a l’àmbit social, comunitari i familiar tal i com recull la Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista i que presenten diferents manifestacions.
Ja siguin denunciades o silenciades, condemnades per la seva brutalitat o socialment tolerades, les formes de violència sexual, les agressions, l'abús i l'assetjament, són fruit del desig d'exercir el poder, la dominació, el control sobre una dona, per la qual cosa és imprescindible que les mesures per eradicar el fenomen incideixen sobre l'arrel: el patriarcat i la seva expressió més visible, el masclisme.
Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible alçar la veu d'alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.
Per denunciar aquesta i totes les formes que pren el patriarcat contra les dones, es crida a la ciutadania a participar en la manifestació unitària contra la violència masclista convocada per Teixit de Dones dijous dia 11 de gener a les 19.30 h davant de l’Ajuntament.”