Cada dia 25 contra les violències masclistes

Teixit de Dones obté cada cop més resposta en les seves concentracions de denúncia

  • Redacció // Fotos: Victor Rodríguez
  • Dilluns, 29 Agost 2016 12:20

Concentració Teixit Dones

Dijous passat, 25 d’agost, eren un centenar les persones reunides. Cada cop són més. Cada dia 25, la taula d’entitats Teixit de Dones convoca una concentració per l’eradicació de tot tipus de violències masclistes. Ja n’han fet set i la seva presència reiterada davant l’Ajuntament vol ser un recordatori de protesta i denúncia. En la concentració es va expressar la condemna i rebuig a les violències masclistes, es va retre homenatge a les dones que la pateixen i es van recordar els 64 feminicidis produïts a tot l'estat a causa d’elles.

La pròxima concentració serà el 24 de setembre a les 19,30h a la porta de l’Ajuntament de Mataró.

Amb la col·locació del signe feminista i al seu voltant parells de sabates que representaven les dones mortes, l’acte va transcórrer amb un ambient de respecte i a la vegada d’indignació per una situació que sembla no tenir aturador.

Concentració Teixit Dones


En el manifest llegit s’assegurava que “Els assassinats de dones a mans de les seves parelles o exparelles només són la punta de l'iceberg d’una violència estructural de gènere, que té la seva base en el masclisme i la idea que l’home és superior a la dona i que es manifesta a través del maltractament físic, psíquic o econòmic”. S’afegia també que “les violències exercides a les dones en la societat patriarcal que tenim tenen a veure també amb la prostitució i la tracta de dones, la violència sexual, la pederàstia, la violència institucional”.

També es va sumar a l’acció la lectura del text de Ruben Sánchez “Millor que corris desgraciat”  dedicat a tots aquells que fomenten els prejudicis masclistes, a tots aquells agressors que se senten amb impunitat, a tots aquells que assetgen les seves companyes, a tots els maltractadors i agressors sexuals.

Crida especial als homes
Es va fer una crida especial als homes que han de fer un pas endavant i actuar contra la violència de gènere i que no s’han de quedar muts quan són testimoni d’un fet masclista.