Nova iniciativa solidària mataronina per fabricar pantalles protectores

Difonen un vídeo perquè tothom que vulgui pugui copiar-ne el procés de producció

Mampares

Entre totes les notícies negatives a causa de la pandèmia del Coronavirus, comencen a aflorar-ne algunes de positives que ens recorden que pot haver-hi llum al final del túnel. Si ahir parlàvem d’empreses i emprenedores que s’havien unit per fabricar mascaretes, avui ens ha arribat una iniciativa per fabricar de manera urgent pantalles protectores per a sanitaris i gent d’altres sectors que les necessiti. 

Ens ho explica una de les impulsores de la iniciativa, la Laura Escrich: "La iniciativa és d'una amiga infermera i meva. Vam estar pensant com ho podíem fer des de casa amb una portada de plàstic i amb espongetes de maquillatge. La meva amiga –la Marta Jiménez– va començar a demanar material als seus veïns pels balcons, quan va saber que un d'ells tenia una empresa d'alumini – Aluminios Rekalum– i li va dir que tenia un material millor que les esponges". D'aquesta manera van perfeccionar el procés de fabricació d'un material de protecció que pot contribuir a la manca de mascaretes i d'ulleres de protecció i, per tant, a la propagació del Coronavirus.

Mascaretes

“Sabem que hi ha diverses iniciatives fent mascaretes, però les pantalles protectores creiem que són importants. Volem subministrar-ne a l'Hospital, als CAP’s i a les residències. Per això hem difós el vídeo perquè ho puguin fer a tot arreu no sols a Mataró”, ens diu la Laura.

El primer dia ja en van fabricar 75 unitats que van fer arribar a l’Hospital de Mataró, i gràcies a la col·laboració de molta gent van augmentar-ne la producció que han anat distribuint bàsicament a diferents centres sanitaris i residències. De moment la iniciativa està sent tot un èxit, ja que gràcies a la crida feta per les Xarxes Socials ja hi ha cinc empreses ajudant, moltíssima gent col·laborant-hi de les seves cases "fent moltes coses" i han rebut moltes donacions de material d'empreses de Mataró i comarca.

Les impulsores volen agrair totes les mostres de suport i reiteren la voluntat que gent d'altres poblacions pugui fer servir aquesta idea per "ajudar a més gent: ajudar a qui ens ajuda".

VÍDEO DE COM FABRICAR-LES

Destí de les pantalles fetes en només tres dies:
Hospital de Mataró - 500
Residencia Voramar - 10
CAP Ronda Prim - 110
Policia de Mataró - 65
Alella - 20
R. Vallbona - 60
Residencia San Llop - 16
Hospital de Calella - 150
Policía Llinars del Vallés - 20
CAP Vilassar/Cabrera - 10
Jutjats de Mataró - 10

Mascaretes