Més de 1.000 casos de diabetis entre els barris de Cirera i Molins

L’alt impacte de la malaltia en aquests barris va provocar que l’ABS Cirera-Molins imparteixi un programa que augmenta el coneixement sobre la diabetis

  • Mireia Camacho // Fotos: Cedides
  • Dimecres, 15 Març 2017 08:53

Ciutat 2014/2015, Diabetis

Del 19 d’abril al 21 de juny, Mataró acollirà la tercera edició del programa Pacient Expert sobre diabetis de tipus 2, una de les més incidents del món. Actualment, un 7,2% de catalans són diabètics i cada any es diagnostiquen 400 nous casos. Només en els barris Cirera i Molins hi ha 1.173 casos comptabilitzats.

Amb aquest programa, l’ABS Cirera-Molins busca socialitzar la malaltia, promoure l’automaneig, la participació activa i l’autocura per tal de millorar la qualitat de vida dels diabètics.

Les dues edicions anteriors han comptat amb un 75% i 80% de participació. Els integrants han valorat amb un excel·lent grau de satisfacció el programa i els resultats demostren que el coneixement de la diabetis millora la qualitat de vida dels malalts, especialment en alimentació i nutrició, i en hàbits i estil de vida.

El programa 'Pacient Expert Catalunya'

El programa Pacient Expert Catalunya és una iniciativa del Departament de Salut que dóna suport als malalts crònics. En grups d’entre 10-13 persones, un dels membres és format prèviament com a pacient expert depenent de les seves habilitats comunicatives i la motivació davant la malaltia. Tot i això, un professional sanitari acompanya el grup com a observador en tot moment.

Es pretén que els membres del grup comparteixin experiències, dubtes i coneixements sobre la malaltia, que s’empatitzi i es millori l’autoestima de cadascun, de manera que assoleixen una major autonomia i evitin complicacions futures.