Buscaran consensuar l'ampliació del Mataró Parc

Els grups acorden una taula de treball que determini un projecte amb el màxim suport sobre el centre i tot el model comercial de la ciutat

  • Redacció
  • Dimarts, 10 Juliol 2018 09:32

Ple Municipal juliol

Que l'ampliació de Mataró Parc i la resta de política i model comercial de la ciutat sigui el màxim de consensuada i no formi part de la disputa electoral de les properes municipals. Aquest és l'objectiu, sobre el paper, del moviment a diverses bandes que va ajornar en el Ple Municipal de dijous passat, el debat de diferents propostes de resolució sobre el projecte que l'operador demanda per multiplicar els seus metres quadrats a Mataró Oest. Si a l'ordre del dia hi figuraven fins a tres propostes: una del govern per facilitar l'ampliació, una de CiU que demanava vincular-la al Pla d'Impuls del Centre i una d'ERC i Volem perquè s'afronti abans el model comercial de la ciutat, finalment totes van quedar sobre la taula i aquest mateix mes ha de començar a barrinar una taula de treball entre partits.

Ciutat 2017/2018, mataro parc
Mentre Mataró Parc espera amb un projecte que va més enllà del que el planejament actual permetria, els partits inicien un intent –de moment un intent– d'acordar com ha de ser aquesta operació.

Primer debat en Ple

De fet la presentació i posterior retirada del tema de l'ordre del dia del Ple Municipal és el primer moviment sobre el tauler d'una temàtica que, fins ara, s'havia debatut poc o gens en sessió plenària. Així ho confessava Francesc Teixidó d'ERC que recordava que "sempre hem considerat que aquest debat s'havia de fer a partir d'una concepció global de la ciutat i del seu comerç i que tingués un tractament conjunt amb un debat que mai hem tingut".

Ple Municipal juliol

En la mateixa línia Quim Fernàndez, de CiU, apuntava que el seu grup j havia demanat anteriorment l'òrgan de debat que ara es crea i que "aquest és un tema que porta anys donant voltes amb posicionaments parcials i ara podrem buscar el consens el més ampli possible". El convergent també va apuntar que "no seria bo que aquest tema torni a ser objecte electoral" com a propòsit a menys d'un any de les eleccions municipals. 

El grup de treball entre partits que es crearà haurà d'abordar no només l'ampliació de Mataró Parc des d'un punt de vista urbanístic sinó tot el model comercial de Mataró, estudiant propostes com el canvi en el model de gestió del comerç a nivell urbà per tal que guanyi atractiu i competeixi amb igualtat amb els centres comercials.