Mataró no veurà l'obra de Santiago Sierra: 'Presos políticos en la España contemporánea'

El Ple Municipal no va aprovar la proposta de resolució de CiU que es proposava portar aquesta obra a la capital del Maresme

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dilluns, 16 abril 2018 17:56

Ple municipal d'Abril

El passat 21 de febrer van fer retirar una obra de Santiago Sierra exposada a la Fira ARCO a Madrid que es titula 'Presos políticos en la España contemporánea'. En ella, hi havia imatges de 24 persones diferents per denunciar la presència de presos polítics a l'estat, entre ells Oriol Junqueres, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. El grup municipal de CiU de l'Ajuntament de Mataró va impulsar una proposta de resolució durant el Ple Municipal d'abril per demanar que l'obra fos exposada a Mataró però la proposta no va ser aprovada.

Davant la retirada de l'obra, l'autor assegura que és un acte de censura i que mostra la persecució dels actors culturals en els darrers temps. El Museu de Lleida l'ha exposat i ho farà fins al 22 d'abril. A més, hi ha més ciutats i institucions que han sol·licitat portar-ho a les seves sales, però Mataró no serà una d'elles.

La proposta no va ser aprovada perquè va rebre 11 vots a favor d'ERC, CiU i la CUP, 4 abstencions de VoleMataró, ICV i la regidora no adscrita i, per últim, 11 vots en contra del PP, PxC, C's i el PSC. Per aprovar-la, caldria que tingués més vots a favor que en contra.