La CUP planteja recuperar l’ecosistema del litoral

El col·lectiu pretén naturalitzar un tram de la platja de Sant Simó

  • Marta Gómez // Foto: arxiu
  • Dijous, 30 Juny 2016 12:12

Ciutat 2014/2015, CUP neutralitzar platges

Recuperar progressivament els ecosistemes del litoral del Maresme i arribar a un acord entre l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada del Litoral Central, la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN). Aquests són els objectius de la nova proposta que fa la CUP per naturalitzar un dels trams de platja de Mataró, en concret el de Sant Simó. Volen conservar les algues i les restes naturals arribades del mar i la vegetació autòctona que s’hi desenvolupa per tal de preservar, diuen, l’ecosistema natural.

Així doncs, proposen eliminar la neteja mecanitzada en el tram concret a naturalitzar i realitzar-la de manera manual promovent la participació ciutadana. També proposen limitar i protegir l’espai del pas de vehicles i mitjançant cordes i estaques i divulgar el projecte a través de diversos cartells informatius.

Des de la CUP asseguren que no es tracta d’un projecte costós de recursos ni diners, tot el contrari, diuen, amb la voluntat d’estalvi energètic i mecànic. La proposta, que portarà al Ple Municipal del mes de juliol el grup municipal liderat per Juli Cuéllar, pretén obtenir el màxim consens del consistori.

Un consens que, de moment, ja compta amb el de la plataforma Preservem el Maresme i amb ambientòlegs i biòlegs a títol personal com és el cas de Miquel Gómez i Eva Garcia, respectivament. La proposta de la CUP arriba a Mataró després que municipis del Maresme com Arenys de Mar, Canet de Mar, Vilassar de Mar, el Masnou o Malgrat de Mar ja hagin tirat endavant iniciatives semblants. Altres municipis com el d’Altafulla o Viladecans compten també amb projectes exitosos en aquest sentit.